ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 10:21 π.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

|
ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 Σύμφωνα με τους ορισμούς της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωση (IAU),υπάρχουν οκτώ πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα.Είναι οι τέσσερις γήινοι,ο ΕρμήςΑφροδίτηΓη και ο Άρης,καθώς έχουν παρόμοια σύσταση και μορφολογία με τη Γη (βραχώδεις με συμπαγή πυρήνα) και οι τέσσερις αέριοι γίγαντες,ο Δίας,ο Κρόνος,ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας,που η σύστασή τους είναι αέρια (Υδρογόνο κυρίως),ενώ όλοι έχουν έναν ή περισσότερους δακτύλιους,οι εντυπωσιακότεροι των οποίων είναι οι Δακτύλιοι του Κρόνου.Έξι από τους πλανήτες έχουν ένα ή περισσότερους φυσικούς δορυφόρους.
Σύμφωνα με τους ορισμούς της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωση (IAU),υπάρχουν οκτώ πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα.Είναι οι τέσσερις γήινοι,ο Ερμής,η Αφροδίτη,η Γη και ο Άρης και οι τέσσερις αέριοι γίγαντες,ο Δίας,ο Κρόνος,ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας
 Επιπλέον,το ηλιακό μας σύστημα περιλαμβάνει επίσης τουλάχιστον πέντε πλανήτες νάνους και εκατοντάδες χιλιάδες μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος.
 Με βάση την αύξηση της απόστασης από τον Ήλιο οι πλανήτες είναι:
3)ΓΗ ΠΛΑΝΗΤΗΣ               
 Ο Πλούτωνας από το 2006 έπαψε να θεωρείται επισήμως πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος,αλλά πλανήτης νάνος που ανήκει στη Ζώνη του Kuiper.Αυτή η άποψη ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια με την ανακάλυψη σωμάτων πέρα απ' την τροχιά του Πλούτωνα που είναι παρόμοια ή και μεγαλύτερα σε μέγεθος απ' αυτόν. 
Οι εσωτερικοί βρίσκονται μέσα από την τροχιά της Γης ή απ' τη Ζώνη των Αστεροειδών
 Επίσης άλλη μια κατάταξη των πλανητών είναι ανάλογα με τη θέση τους στο Ηλιακό Σύστημα:διακρίνονται σε εσωτερικούς,που είναι αυτοί που βρίσκονται μέσα από την τροχιά της Γης ή απ' τη Ζώνη των Αστεροειδών,και σε εξωτερικούς,που είναι οι υπόλοιποι.
Οι εξωτερικοί πλανήτες
 Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος,με περίπου 318 γήινες μάζες,ενώ ο Ερμής είναι ο μικρότερος,με 0,055 γήινες μάζες.Ο Κρόνος έχει περίπου 95 γήινες μάζες.Ο Ουρανός έχει περίπου 14 γήινες μάζες ενώ ο Ποσειδώνα έχει  17 γήινες μάζες.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868