ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 3:16 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΠΑΥΛΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ

|
ΠΑΥΛΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ

( 4ος αι.μ.Χ.).


  Ο Παύλος ο Αλεξανδρεύς ήταν αστρολογικός συγγραφέας που έζησε στην Αλεξάνδρεια. Το έργο του Παύλου κρίνεται σαν ένα από τα πιο αξιόλογα για την αστρονομία και αστρολογία.
Ο Παύλος ο Αλεξανδρεύς ήταν αστρολογικός συγγραφέας που έζησε στην Αλεξάνδρεια
  Τον αναφέρουν οι : Σούδα, Ηλιόδωρος και Ησύχιος. Ασχολήθηκε με τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και τους δορυφόρους. Βασίζεται στην διδασκαλία του Ερμού του Τρισμεγίστου («Αστρολογούμενα»). Έχαιρε φήμης και εκτιμήσεως στην αρχαιότητα και στον Μεσαίωνα. 


ΕΡΓΟ

«Εισαγωγή είς την αποτελεσματικήν» Περιέχει την αρχαιότερη αστρολογική χωρογραφία και γράφτηκε το 378 μ.χ. Ασχολείται με τον ζωδιακό κύκλο, ειδικότερα με τον υδροχόο και το κλίμα της Αιγύπτου. Σώζονται 42 κεφάλαια από τα 52. 
  Οι κλασσικοί μελετητές αντιλαμβάνονται την επιστημονική και φιλοσοφική σκέψη που εκφράζεται στις εργασίας του. Από αστρολογικής άποψης τίθενται τα θεμέλια της τέχνης του υπολογισμού και της περιγραφής. Ο Παύλος περιέγραψε τους Κλήρους (ο Ολυμπιόδωρος τους ερμήνευσε) και μπορούμε σήμερα ακολουθώντας τις αναφορές του, να υπολογίσουμε και να καθορίσουμε τις θέσεις τους. Ο Παύλος άσκεισε την τεχνική στην εξέταση των Δωδεκατημορίων που εφαρμόζεται από τους σύγχρονους αστρολόγους και μοιάζει με τον 13ο αρμονικό χάρτη.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868