ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 9:30 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

|
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  Ο Albert Einstein (14 του Μάρτη 1879-18 Απριλίου 1955) ήταν ένας θεωρητικός φυσικός ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ου αιώνα.
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
 Πρότεινε τη θεωρία της σχετικότητας και επίσης έκανε σημαντικές συνεισφορές στην ανάπτυξη της κβαντικής μηχανικής,της στατιστικής μηχανικής και της κοσμολογίας.
Ο Albert Einstein (14 του Μάρτη 1879-18 Απριλίου 1955) ήταν ένας θεωρητικός φυσικός ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ου αιώνα
 Του απονεμήθηκε το 1921 Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου.
  Ο Albert Einstein γεννήθηκε στο Ούλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου 1879,μεγάλωσε στο Μόναχο και πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955 στο Πρίστον του Νιου Τζέρσεϋ.
Ο Albert Einstein ήταν κορυφαίος φυσικός και μαθηματικός εβραϊκής καταγωγής,που πολιτογραφήθηκε μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο ως πολίτης των ΗΠΑ
 Ήταν κορυφαίος φυσικός και μαθηματικός εβραϊκής καταγωγής,που πολιτογραφήθηκε μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο ως πολίτης των ΗΠΑ.Πρόσφερε στις φυσικές επιστήμες τεράστιες υπηρεσίες και μπορεί να θεωρηθεί ως ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης του μέλλοντος.
 Η θεωρία της σχετικότητας, που ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 1905 και ανάπτυξε αναλυτικότερα το 1916,τον έφερε στο προσκήνιο.Επίσης,ίσης σπουδαιότητας είναι και η ανάπτυξη από τον ίδιο της θεωρίας των κβάντα.
Το 1894 όταν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ιταλία πήγε στην Ελβετία όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ααρόου
 Από νεαρή ηλικία είχε κλίση στα μαθηματικά παρόλο που δεν διακρίθηκε ως μαθητής.Το 1894 όταν η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ιταλία πήγε στην Ελβετία όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ααρόου.
Σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης απ’όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 1905
 Σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης απ’όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 1905.Αφού απέκτησε την ελβετική υπηκοότητα εργάστηκε από το 1902 ως το 1909 στην ελβετική υπηρεσία απονομής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη ως εμπειρογνώμονας.Παράλληλα έκανε και δικές του εργασίες.
Ο Albert Einstein το 1905 δημοσίευσε 4 άρθρα
 Το 1905 δημοσίευσε 4 άρθρα.Στο πρώτο από αυτά έδωσε την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1921.Στηρίχθηκε στην υπόθεση της κβάντωσης η οποία είχε εισαχθεί μερικά χρόνια νωρίτερα από τον Πλανκ για την ερμηνεία της ακτινοβολίας του μέλανος σώματος.Οι δύο αυτές εργασίες των Πλανκ και Αϊνστάιν αποτέλεσαν την αρχή της κβαντικής θεωρίας.Αργότερα,ο ίδιος εναντιώθηκε στη θεωρία των κβάντα γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Θεός έπαιζε ζάρια όταν έφτιαχνε τον κόσμο.
Ο διάσημος τύπος Ε=mc2 που δηλώνει την ισοδυναμία μάζας και ενέργειας
 Στο τρίτο από τα άρθρα που δημοσίευσε το 1905 διατύπωσε την ειδική θεωρία της σχετικότητας και στο τέταρτο έδειξε ότι από αυτή συνάγεται ο διάσημος τύπος:

                                                                                          Ε=m·c2

που δηλώνει την ισοδυναμία μάζας και ενέργειας.
 Το Νοέμβριο του 1915 ο Αϊνστάιν παρουσίασε τη γενική θεωρία της σχετικότητας σε μια σειρά διαλέξεων μπροστά στα μέλη της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων.
 Το 1919 κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης ο σερ Άρθουρ Έντιγκτον παρακολούθησε το φως αστέρων καθώς αυτοί περνούσαν κοντά από τον ήλιο.Οι μετρήσεις του συμφωνούσαν με τη θεωρία της σχετικότητας και το γεγονός αυτό έκανε τον Αϊνστάιν διάσημο.
Ο Albert Einstein  το 1909 διορίστηκε έκτακτος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης,το 1911 τακτικός καθηγητής στο γερμανικό πανεπιστήμιο της Πράγας και το 1912 στην πολυτεχνική σχολή της Ζυρίχης
 Το 1909 διορίστηκε έκτακτος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης,το 1911 τακτικός καθηγητής στο γερμανικό πανεπιστήμιο της Πράγας και το 1912 στην πολυτεχνική σχολή της Ζυρίχης.Το 1912 έγινε επίσης μέλος της πρωσικής ακαδημίας των επιστημών,διορίστηκε καθηγητής του πανεπιστημίου του Βερολίνου και διευθυντής του ινστιτούτου φυσικών επιστημών του αυτοκράτορα Γουλιέλμου.Από τότε παρέμεινε στο Βερολίνο μέχρι το 1932.
 Από το 1920 μέχρι το 1924 ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο,εκλέχτηκε μέλος διαφόρων εταιριών και ακαδημιών και πήρε διάφορες τιμητικές διακρίσεις σε ένδειξη αναγνώρισης της αξίας του.
Στον Albert Einstein  απονεμήθηκε το 1921 το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου
 Στο τέλος του 1932 προσκλήθηκε στις ΗΠΑ και εγκατέλειψε το Βερολίνο.Έστειλε την παραίτησή του στην Ακαδημία της Πρωσίας όπου ήταν ανεπιθύμητος στους ναζί ως Ισραηλίτης.
Στο τέλος του 1932 προσκλήθηκε στις ΗΠΑ και εγκατέλειψε το Βερολίνο
  Το 1935 οι Αϊνστάιν,Ποντόσκι και Ρόζεν δημοσίευσαν το περίφημο «παράδοξο» που φέρει τα αρχικά epr.Το ερώτημα με το οποίο καταπιάνεται στη συνέχεια είναι το κατά πόσο η κβαντική θεωρία είναι ή όχι μια πλήρης θεωρία.Η συζήτηση αυτή παίρνει μεγάλες διαστάσεις και αποκαλύπτει νέες πτυχές της κβαντομηχανικής όπως η μη τοπικότητα και η κβαντική πληροφορία.
 Οι τεχνολογικές εφαρμογές αυτού του νέου πεδίου όπως η κβαντική τηλεμεταφορά,η κβαντική κρυπτογραφία και οι κβαντικοί υπολογιστές βρίσκονται σήμερα υπό εξέλιξη.Ως αποτέλεσμα αυτού του προβληματισμού προέκυψε και η ερμηνεία των πολλών κόσμων του Έβερτ το 1956.
Στις ΗΠΑ ο Αϊνστάιν δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια.Το 1940 έγινε αμερικάνος πολίτης και εργαζόταν στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών του Πρίστον
 Στις ΗΠΑ ο Αϊνστάιν δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια.Το 1940 έγινε αμερικάνος πολίτης και εργαζόταν στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών του Πρίστον.Πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης μετά από βαριά αρρώστια.Εκτός από τα γιγάντια επιστημονικά του προσόντα και την τεράστια αξία του ως σοφός,διακρίθηκε και ως υπέρμαχος των πνευματικών ελευθεριών και της ειρήνης.
Ο Albert Einstein αμείφθηκε από το νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ το οποίο το 1952,μετά το θάνατο του ιδρυτή του και πρώτου προέδρου Χάιμ Βάισμαν,πρότεινε στον Αϊνστάιν να γίνει αντικαταστάτης του και δεύτερος κατά σειρά πρόεδρος της ανεξάρτητης Ισραηλινής Δημοκρατίας
 Ήταν και θερμός Σιωνιστήςι’αυτό αμείφθηκε από το νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ το οποίο το 1952,μετά το θάνατο του ιδρυτή του και πρώτου προέδρου Χάιμ Βάισμαν,πρότεινε στον Αϊνστάιν να γίνει αντικαταστάτης του και δεύτερος κατά σειρά πρόεδρος της ανεξάρτητης Ισραηλινής Δημοκρατίας.
 Ο Αϊνστάν όμως αρνήθηκε λέγοντας ότι αν και η τιμή που του γινόταν ήταν μεγάλη,δεν θεωρούσε τον εαυτό του κατάλληλο για ένα τέτοιο αξίωμα και πρόσθεσε πως επειδή δεν είχε κατανοήσει ακόμα πλήρως το φυσικό και πραγματικό κόσμο προτιμούσε να παραμείνει ο σκεπτικιστής αυτού του κόσμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΝΕΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

 Ο Αϊνστάιν γεννήθηκε στο Ulm στη Βυρτεμβέργη,Γερμανία,περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Στουτγάρδης.
Ο Αϊνστάιν γεννήθηκε στο Ulm στη Βυρτεμβέργη,Γερμανία,περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Στουτγάρδης
 Η οικογένειά του ήταν εβραϊκής καταγωγής.Ο Άλμπερτ συμμετείχε σε καθολικό δημοτικό σχολείο και,μετά από επιμονή της μητέρας του,έδωσε μαθήματα βιολιού.
Ο  Αϊνστάιν άρχισε να μαθαίνει μαθηματικά γύρω από την ηλικία δώδεκα
 Ο  Αϊνστάιν άρχισε να μαθαίνει μαθηματικά γύρω από την ηλικία δώδεκα.Το 1894,μετά την αποτυχία του πατέρα του της ηλεκτροχημικής του επιχείρησης,ο Αϊνστάιν μετακόμισε από το Μόναχο στη Παβία της Ιταλίας,κοντά στο Μιλάνο.Ο Άλμπερτ  έμεινε πίσω για να τελειώσει το σχολείο,με τη συμπλήρωση ενός χρόνου,πριν πάνε με την οικογένειά του στην Παβία.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν μαζί με την μικρή του αδερφή στα παιδικά του χρόνια
 Αργότερα είχε μια αποτυχία από το φιλελεύθερο τμήμα τεχνών του Eidgenössische Technische Hochschule (Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη) στις εισαγωγικές εξετάσεις του επόμενου έτους.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και η νεώτερη αδελφή του Μαρία,με το παρατσούκλι Μάγια.Όταν  ξέσπασε  ο Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη το 1939,ο Άλμπερτ Αϊνστάιν  και η Μάγια μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ζήσουν στο Princeton του New Jersey
 Στάλθηκε από την οικογένειά στο Aarau της Ελβετίας,για να τελειώσει εκεί τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1896.Ο Αϊνστάιν στη συνέχεια εντάχθηκε στο Eidgenössische Technische Hochschule. Την ίδια χρονιά,ο ίδιος παραιτήθηκε από την υπηκοότητα για να γίνει ανιθαγενείς.
Το 1898,ο Αϊνστάιν συνάντησε και ερωτεύτηκε τη Μιλέβα Μάριτς
 Το 1898,ο Αϊνστάιν συνάντησε και ερωτεύτηκε τη Μιλέβα Μάριτς,μία συμμαθήτρια του από  την Σερβία,που ήταν και φίλη με τον Nikola Tesla.Το 1900,του χορηγήθηκε ένα δίπλωμα διδασκαλίας από τα Eidgenössische Technische Hochschule και έγινε αποδεκτός ως Ελβετός πολίτης το 1901.
Το 1898,ο Αϊνστάιν συνάντησε και ερωτεύτηκε τη Μιλέβα Μάριτς,μία   συμμαθήτρια του από  την Σερβία
 Σε αυτό το διάστημα ο Αϊνστάιν συζητηθεί επιστημονικά του ενδιαφέροντα με μια ομάδα στενών φίλων,συμπεριλαμβανομένων της Μιλέβα
Ο Αϊνστάιν και η Μιλέβα μαζί με την  κόρη τους,την Lieserl 
 Αυτός και η Μιλέβα αποκτήσανε μια κόρη,την Lieserl,που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1902 Lieserl,εκείνη την εποχή,θεωρήθηκε παράνομη,επειδή οι γονείς ήταν άγαμοι.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

 Μετά την αποφοίτηση,ο Αϊνστάιν δεν μπορούσε να βρει μια θέση διδασκαλίας.Ο πατέρας ενός συμμαθητή τον βοήθησε να εργαστεί ως τεχνικός βοηθός εξεταστής στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών το 1902.
Στις 14 Μαΐου, 1904,γεννήθηκε ο πρώτος γιος του ζευγαριού,ο Hans Albert Einstein

 Ο Αϊνστάιν παντρεύτηκε την Μιλέβα Μάριτς στις 6 Ιανουαρίου 1903.Ο γάμος του Αϊνστάιν με την Μιλέβα,η οποία ήταν μαθηματικός,ήταν μια προσωπική και πνευματική συνεργασία:Ο  Αϊνστάιν αναφέρεται στοργικά,και ίσως με κάποια πικρία,για την Μιλέβα,με την εξής φράση:"ένα πλάσμα που είναι ίσο μου και η οποία είναι τόσο ισχυρή και ανεξάρτητη,όπως είμαι εγώ».
Ο Αϊνστάιν και η Μιλέβα μαζί με  τον γιο τους, Hans Albert Einstein
 Στις 14 Μαΐου,1904,γεννήθηκε ο πρώτος γιος του ζευγαριού,ο Hans Albert Einstein.Το 1904,η θέση του Αϊνστάιν στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών έγινε μόνιμη.Έλαβε το διδακτορικό του μετά την διατριβή «Περί ένα νέο προσδιορισμό της μοριακής διαστάσεις" το 1905.Την ίδια χρονιά,έγραψε τέσσερα άρθρα που παρέχονται στα θεμέλια της σύγχρονης φυσικής.Οι περισσότεροι φυσικοί συμφωνούν ότι τρία από αυτά τα άρθρα (κίνηση Brown,το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο,και η ειδική θεωρία της σχετικότητας) άξιζαν το βραβείο Νόμπελ.
Ο Albert Einstein μαζί με τους συμφοιτητές του 
 Μόνο το άρθρο για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο,θα κερδίσει τελικά ένα βραβείο Νόμπελ.Αυτό είναι ειρωνικό,όχι μόνο γιατί ο Αϊνστάιν είναι πολύ γνωστός για την σχετικότητα,αλλά και επειδή το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο είναι ένα κβαντικό φαινόμενο.Αυτό που κάνει αυτά τα άρθρα αξιοσημείωτα είναι ότι,σε κάθε περίπτωση,ο Αϊνστάιν κατάφερε να εξηγήσει τα πειραματικά αποτελέσματα που ήταν άλυτα από τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες.
Ο Albert Einstein έλαβε το διδακτορικό του μετά την διατριβή «Περί ένα νέο προσδιορισμό της μοριακής διαστάσεις" το 1905.Την ίδια χρονιά,έγραψε τέσσερα άρθρα που παρέχονται στα θεμέλια της σύγχρονης φυσικής
 Υπέβαλε αυτά τα άρθρα στο περιοδικό «Annalen der Physik" που συνήθως αναφέρεται και ως "annus Papers Mirabilis".Η Διεθνής Ένωση Εφαρμοσμένης Φυσικής (IUPAP) τίμησαν τα 100α έτη δημοσίευσης του εκτεταμένου έργου του Αϊνστάιν το 1905 ως «Παγκόσμιο έτος της φυσικής το 2005».

ΜΕΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

 Το 1908,ο Αϊνστάιν ήταν άμισθος καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βέρνης της Ελβετίαςτις 28 Ιουλίου 1910 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος του Αϊνστάιν,ο Eduard.
Η Μιλέβα μαζί με τους δύο γιους της τον Hans και τον Eduard   
 Το 1911,ο Αϊνστάιν έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πράγας.Εκείνη την εποχή,εργάστηκε στενά με τον μαθηματικό Marcel Grossman.Το 1912,ο Αϊνστάιν άρχισε να αναφέρει το χρονικό διάστημα ως την τέταρτη διάσταση.
Το 1914 ο Αϊνστάιν εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο ως καθηγητής στο τοπικό πανεπιστήμιο και έγινε μέλος της πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών
 Το 1914,λίγο πριν την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου,ο Αϊνστάιν εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο ως καθηγητής στο τοπικό πανεπιστήμιο και έγινε μέλος της πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.Ο Ειρηνισμό του και η εβραϊκή καταγωγή εξόργιζε τους Γερμανούς εθνικιστές.Το εθνικιστικό μίσος γι 'αυτόν μεγάλωσε και για πρώτη φορά άρχισε μια οργανωμένη εκστρατεία για να δυσφημήσουν τις θεωρίες του.
Από το 1914 έως το 1933, υπηρέτησε ως διευθυντής του Kaiser Wilhelm του Ινστιτούτο Φυσικής του Βερολίνου
 Από το 1914 έως το 1933,υπηρέτησε ως διευθυντής του Kaiser Wilhelm του Ινστιτούτο Φυσικής του Βερολίνου και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου  του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ.
Ο Αϊνστάιν παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Έλσα στις 2 Ιουνίου 1919  
 Ο Αϊνστάιν χώρισε με τη Μιλέβα στις 14 Φεβρουαρίου 1919,και παντρεύτηκε την ξαδέλφη του Έλσα στις 2 Ιουνίου 1919.H Έλσα ήταν πρώτη εξαδέλφη του Άλμπερτ,από την πλευρά της μητέρα του και δεύτερη εξαδέλφη του από την πλευρά του πατέρα του.Ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον Άλμπερτ και  είχε υποστεί μερικό νευρικό κλονισμό και μια σοβαρή ασθένεια του στομάχου.Δεν υπήρχαν παιδιά από αυτό το γάμο.
Το 1922,ο Αϊνστάιν και η σύζυγό του Έλσα επιβιβάστηκαν στο SS Kitano Maru  για ταξίδι προς την Ιαπωνία
 Το 1922,ο Αϊνστάιν και η σύζυγό του Έλσα επιβιβάστηκαν στο SS Kitano Maru για ταξίδι προς την Ιαπωνία.Το ταξίδι τους ήταν και σε άλλα λιμάνια όπως η Σιγκαπούρη,το Χονγκ Κονγκ και η Σαγκάη.
 Η τύχη του πρώτου παιδιού του Άλμπερτ και της ΜιλέβαLieserl ήταν  άγνωστη.Ορισμένοι πιστεύουν ότι πέθανε σε βρεφική ηλικία,ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δόθηκε έξω για υιοθέτηση.Ο Eduard είχε  σχιζοφρένεια και πέθανε,ενώ ο Hans έγινε καθηγητής υδραυλικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

 Ο Αϊνστάιν πέρασε τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια της ζωής του προσπαθώντας να ενοποιήσει τη βαρύτητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό,δίνοντας μια νέα λεπτή κατανόηση της κβαντικής μηχανικής.Έψαχνε μια κλασική ενοποίηση της βαρύτητας και του ηλεκτρομαγνητισμού.
Η δουλειά του  Αϊνστάιν  στο Institute for Advanced Study επικεντρώθηκε στην ενοποίηση των νόμων της φυσικής,το οποίο αναφέρεται ως η ενοποιημένη θεωρία πεδίου
 Η δουλειά του στο Institute for Advanced Study επικεντρώθηκε στην ενοποίηση των νόμων της φυσικής,το οποίο αναφέρεται ως η ενοποιημένη θεωρία πεδίου.Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα μοντέλο,σύμφωνα με τις κατάλληλες συνθήκες να περιγράφονται όλες οι θεμελιώδεις δυνάμεις σε μια ενιαία δύναμη.
Ο Αϊνστάιν τα τελευταία χρόνια της ζωής του
 Η προσπάθειά του ήταν κατά κάποιο τρόπο καταδικασμένη σε αποτυχία,επειδή η ισχυρή και ασθενή πυρηνική δύναμη δεν νοούνται ανεξάρτητες μέχρι περίπου το 1970,δεκαπέντε χρόνια μετά το θάνατο του Αϊνστάιν.Ο στόχος του Αϊνστάιν επιβιώνει για την ενοποίηση των δυνάμεων κυρίως από τη θεωρία χορδών.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

 Ο Albert Einstein πέθανε στον ύπνο του σε νοσοκομείο του Princeton,New Jersey στις 18 Απριλίου 1955,αφήνοντας τη Γενικευμένη θεωρία της βαρύτητας άλυτη.
Ο Albert Einstein πέθανε στον ύπνο του σε νοσοκομείο του Princeton,New Jersey στις 18 Απριλίου 1955
 Το μόνο πρόσωπο που παρευρισκόταν στο κρεβάτι του,μια νοσοκόμα του νοσοκομείου,είπε ότι λίγο πριν το θάνατό του μουρμούρισε πολλές λέξεις στα γερμανικά και δεν κατάλαβε τι είπε.Αποτεφρώθηκε χωρίς τελετή την ίδια ημέρα που πέθανε στο Trenton,New Jersey,σύμφωνα με τις επιθυμίες του.Οι στάχτες του σκορπίστηκαν σε άγνωστη τοποθεσία.
Ο εγκεφάλος του ήταν διατηρημένος σε ένα βάζο από το Δρ Thomas Stoltz Harvey,παθολόγος που πραγματοποίησε την αυτοψία του Αϊνστάιν
 Ο εγκεφάλος του ήταν διατηρημένος σε ένα βάζο από το Δρ Thomas Stoltz Harvey,παθολόγος που πραγματοποίησε την αυτοψία του ΑϊνστάινHarvey δεν βρήκε τίποτα ασυνήθιστο με το μυαλό του,αλλά το 1999 η περαιτέρω ανάλυση από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο McMaster αποκάλυψε ότι η περιοχή του βρεγματικού βλεφάρου έλειπε και ο κατώτερος βρεγματικός λοβός του ήταν 15% μεγαλύτερος από το κανονικό.Η κατώτερη περιοχή του βρεγματικού είναι υπεύθυνη για τη μαθηματική σκέψη,την οπτικοχωρική γνωστική λειτουργία,καθώς και για τις εικόνες της κίνησης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ 

 Το όνομα του γνωστού σε όλους Αϊνστάιν ίσως μας φανεί λίγο αστείο στη μετάφρασή του,γιατί Αϊνστάιν στα Γερμανικά σημαίνει «ένα τούβλο» και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο,γιατί ο Αϊνστάιν είναι ένας από τις μεγαλύτερες μεγαλοφυΐες του κόσμου!   
Το όνομα του γνωστού σε όλους Αϊνστάιν ίσως μας φανεί λίγο αστείο στη  μετάφρασή του,γιατί Αϊνστάιν στα Γερμανικά σημαίνει «ένα τούβλο»
1879  Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν,μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες όλου του κόσμου,γεννιέται στη μικρή πόλη Ούλμ της Γερμανίας στις 14 Μαρτίου.Τον επόμενο χρόνο (1880) μετακομίζουν οικογενειακά στο Μόναχο,όπου ο πατέρας και ο θείος του άρχισαν να εργάζονται σε ένα μικρό ηλεκτροτεχνικό εργοστάσιο.Εκεί,ο Άλμπερτ περνά τα πρώτα χρόνια της σχολικής του ζωής.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Άλμπερτ δεν ήταν πολύ καλός μαθητής στο Λύκειο.Επίσης σπούδασε μουσική και έγινε ένας ολοκληρωμένος βιολιστής.

1894 Αργότερα,μετακομίζουν στο Μιλάνο,όπου ανοίγουν άλλη βιοτεχνία.Ο Άλμπερτ μένει στο Μόναχο με σκοπό να τελειώσει τις σπουδές του.Ο θείος του,όταν ήταν μικρός ο Άλμπερτ,του έδειξε τη μαγεία των μαθηματικών και τον παρακίνησε να ασχολείται με τα Μαθηματικά.Είναι γνωστό επίσης ότι σε ηλικία 15 ετών,απέδειξε το Πυθαγόρειο θεώρημα και σε ηλικία μόλις 12 ετών,θέλησε να αφιερωθεί στην επίλυση του γρίφου που λέγεται «σύμπαν».

1900 Αποφοιτά από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης,που σήμερα είναι γνωστό ως ΕΤΗ.

1905 Ο Άλμπερτ ως νεαρός επιστήμονας,αρχίζει να δημοσιεύει τις εργασίες του, στο γνωστό τότε περιοδικό «Annalender Physik».Η θεωρία της  Σχετικότητας που θα τον ταλαιπωρούσε σε όλη του τη ζωή είχε γεννηθεί. Εκείνα τα χρόνια, ήταν κατώτερος υπάλληλος στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη.

1909 Η ζωή του αλλάζει καθώς εκλέγεται καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και το 1912 εκλέγεται στο Πολυτεχνείο της ίδιας πόλης.Επίσης,το 1913 δέχεται θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

1914 Ξεκινά να δίνει διαλέξεις στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης,ενώ η φήμη του μεγαλώνει όταν δίνει διαλέξεις για πρώτη φορά στην Αμερική,το 1921.

1916 Δημοσιεύει την πιο σημαντική του θεωρία, τη γνωστή «θεωρία της Σχετικότητας»,που τότε ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να κατανοήσουν.

1921 Βραβεύεται παίρνοντας το βραβείο Nobel, για τη συμβολή του στη «Θεωρητική Φυσική και ιδιαίτερα, την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινόμενου».Η απονομή έγινε το 1922,αλλά χωρίς τον Αϊνστάιν,που ήταν στην Ιαπωνία. 

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΚΙΝΗΣΗ BROWN

 Το πρώτο άρθρο του το 1905,με την ονομασία "επί της πρότασης μομφής-Απαιτείται η μοριακή κινητική θεωρία της θερμότητας των Μικρών σωματιδίων που αιωρούνται σε ένα υγρό Σταθερό",που καλύπτει τη μελέτη της κίνησης Brown.
Η κίνηση Brown
 Χρησιμοποιώντας την τότε αμφιλεγόμενη κινητική θεωρία των ρευστών,το φαινόμενο,το οποίο δεν είχε ακόμα μια ικανοποιητική εξήγηση,παρατηρήθηκε για πρώτη φορά,με τα εμπειρικά στοιχεία για τα άτομα.Θα δανείσει επίσης αξιοπιστία στην στατιστική μηχανική, η οποία ήταν επίσης αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή.
O Αϊνστάιν εξήγησε την κίνηση Brown, το «χορό» των μικροσκοπικών σωματιδίων όταν αυτά αιωρούνται μέσα σε ρευστά,δείχνοντας ότι οι συγκρούσεις με περιβάλλοντα σωματίδια θα μπορούσαν να προκαλούν τέτοιες τυχαίες άτακτες κινήσεις
 Πριν από αυτή την εργασία,τα άτομα ήταν μια χρήσιμη έννοια,αλλά οι φυσικοί και οι χημικοί είχαν αμφιβολίες αν τα άτομα ήταν πραγματικές οντότητες.Η στατιστική εξήγηση του Αϊνστάιν της ατομικής συμπεριφοράς έδωσε στους πειραματιστές έναν τρόπο για να μετρήσουν τα άτομα μέσα από ένα συνηθισμένο μικροσκόπιο.
Η στατιστική εξήγηση του Αϊνστάιν της ατομικής συμπεριφοράς έδωσε στους πειραματιστές έναν τρόπο για να μετρήσουν τα άτομα μέσα από ένα συνηθισμένο μικροσκόπιο
 Ο Wilhelm Ostwald,ένας από τους εκφραστές της σχολής της μη ύπαρξης των ατόμων,είπε αργότερα στον Arnold Sommerfeld ότι τα άτομα εξηγήθηκαν από τον Αϊνστάιν στην κίνηση Brown.

ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

 Το δεύτερο άρθρο,που ονομάζεται "Σε ευρετικές απόψεις όσον αφορά την παραγωγή και τη μεταποίηση του Φωτός",πρότεινε την ιδέα του «κβάντα φωτός» (που σήμερα ονομάζονται φωτόνια) και έδειξε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξηγήσουν φαινόμενα όπως το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο.
Το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο είναι μια κβαντική διεργασία κατά την οποία απελευθερώνονται ηλεκτρόνια από μια επιφάνεια αγωγού όταν προσπέσει σε αυτή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία συχνότητας τέτοιας ώστε τα ηλεκτρόνια να κατορθώσουν να υπερπηδήσουν το φράγμα δυναμικής ενέργειας που τα "εγκλωβίζει" στην επιφάνεια αυτή
 Το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο είναι μια κβαντική διεργασία κατά την οποία απελευθερώνονται ηλεκτρόνια από μια επιφάνεια αγωγού όταν προσπέσει σε αυτή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία συχνότητας τέτοιας ώστε τα ηλεκτρόνια να κατορθώσουν να υπερπηδήσουν το φράγμα δυναμικής ενέργειας που τα "εγκλωβίζει" στην επιφάνεια αυτή.Τα ηλεκτρόνια που εκπέμπονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα.
 Ο Αϊνστάιν έδειξε ότι,με την παραδοχή ότι το φως στην πραγματικότητα αποτελείται από διακριτά πακέτα,θα μπορούσε να εξηγήσει τo μυστηριώδη φωτοηλεκτρικό φαινόμενο.

Τα πειράματα έδειξαν ότι οι εξισώσεις του Αϊνστάιν για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο ήταν ακριβής
 Η ιδέα των κβάντα φωτός διαψεύδεται από τη θεωρία των κυμάτων του φωτός από τις εξισώσεις του James Clerk Maxwell για την ηλεκτρομαγνητική συμπεριφορά.Τα πειράματα έδειξαν ότι οι εξισώσεις του Αϊνστάιν για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο ήταν ακριβής.Ωστόσο,το 1921,όταν τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ με το έργο του σχετικά με το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο,οι περισσότεροι φυσικοί θεωρούσαν ότι η εξίσωση (HF=Φ+Ek) ήταν σωστή.
 Η θεωρία των κβάντα φωτός ήταν μια ισχυρή ένδειξη της δυαδικότητας κύματος-σωματιδίου,η έννοια,που χρησιμοποιείται ως θεμελιώδης αρχή από τους δημιουργούς της κβαντικής μηχανικής.

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 Η τρίτη εργασία του Αϊνστάιν ονομάζεται "Από την Ηλεκτροδυναμική των κινούμενων οργανισμών».Ο Αϊνστάιν έγραψε στη Μιλέβα για «το έργο μας στη σχετική κίνηση",που έχει οδηγήσει ορισμένους να αναρωτηθούν αν η Μιλέβα διαδραμάτισε ρόλο στην ανάπτυξή του έργου αυτού.Το παρόν έγγραφο παρουσιάζει την ειδική θεωρία της σχετικότητας,μια θεωρία του χρόνου,της απόστασης,της μάζας και της ενέργειας,η οποία ήταν σύμφωνη με τον ηλεκτρομαγνητισμό.
  Η Ειδική Σχετικότητα έλυσε το γρίφο από το πείραμα Michelson-Morley,το οποίο είχε δείξει ότι τα κύματα φωτός δεν ταξιδεύουν μέσα από ένα μέσο σε αντίθεση με άλλα γνωστά κύματα που απαιτούν ένα μέσο όπως το νερό ή τον αέρα.Η ταχύτητα του φωτός ήταν έτσι σταθερή.Αυτό ήταν αδύνατο από την Νευτώνεια κλασσική μηχανική.
Η Ειδική Σχετικότητα έλυσε το γρίφο από το πείραμα Michelson-Morley  
  Η εξήγησή του προέκυψε από δύο αξιώματα.Την παλιά ιδέα του Γαλιλαίου ότι οι νόμοι της φύσης θα πρέπει να είναι η ίδια για όλους τους παρατηρητές που κινούνται με σταθερή ταχύτητα σε σχέση με κάθε άλλο,και ο κανόνας ότι η ταχύτητα του φωτός είναι η ίδια για κάθε παρατηρητή.Η Ειδική σχετικότητα έχει πολλές εντυπωσιακές επιπτώσεις,επειδή απέρριψε έννοιες του χρόνου και του μεγέθους.Η θεωρία ονομάστηκε «Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας" ώστε να διακρίνεται από τη μεταγενέστερη θεωρία της γενικής σχετικότητας,η οποία θεωρεί ότι όλοι οι παρατηρητές είναι ισοδύναμοι.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ

 Το τέταρτο άρθρο που ονομάστηκε «Η αδράνεια ενός σώματος εξαρτάται από το ενεργειακό της περιεχόμενο",δημοσιεύθηκε στα τέλη του 1905.Αυτό το άρθρο περιγράφει τη διάσημη εξίσωση ότι η ενέργεια ενός σώματος σε ηρεμία (E) είναι ίση με τη μάζα του επί την ταχύτητα του φωτός (c) στο τετράγωνο: 

                                                                                          Ε=m·c2

 Ο Αϊνστάιν θεώρησε αυτή η εξίσωση έχει τεράστια σημασία.Οι περισσότεροι επιστήμονες της εποχής εκείνης θεωρούσαν  την εξίσωση απλώς ως μια διαπίστωση μέχρι τη δεκαετία του 1930,που αναγνωρίστηκε ως μεγάλης σημασίας.
H διάσημη εξίσωση ότι η ενέργεια ενός σώματος σε ηρεμία (E) είναι ίση με τη μάζα του επί την ταχύτητα του φωτός (c) στο τετράγωνο
 Η σχέση μάζας-ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψουμε πόση ενέργεια θα απελευθερωθεί ή να καταναλωθεί από τις χημικές και τις πυρηνικές αντιδράσεις.Το αποτέλεσμα δείχνει πόση ενέργεια θα απελευθερωθεί ή θα καταναλωθεί,συνήθως με τη μορφή του φωτός ή της θερμότητας.
Στη περίπτωση που εφαρμόζεται σε ορισμένες πυρηνικές αντιδράσεις,η εξίσωση δείχνει ότι  μεγάλη ποσότητα ενέργειας θα απελευθερωθεί.Η σχέση μάζας-ενέργειας εξηγεί γιατί τα πυρηνικά όπλα παράγουν τέτοια τεράστια ποσά ενέργειας
 Στη περίπτωση που εφαρμόζεται σε ορισμένες πυρηνικές αντιδράσεις, η εξίσωση δείχνει ότι μεγάλη ποσότητα ενέργειας θα απελευθερωθεί.Η σχέση μάζας-ενέργειας εξηγεί γιατί τα πυρηνικά όπλα παράγουν τέτοια τεράστια ποσά ενέργειας.

ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 Τον Νοέμβριο του 1915,ο Αϊνστάιν παρουσίασε μια σειρά διαλέξεων ενώπιον της πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στην οποία περιγράφεται η θεωρία της γενικής σχετικότητας.Η τελική διάλεξη κορυφώθηκε με την εισαγωγή μιας εξίσωσης που αντικατέστησε τον νόμο της βαρύτητας του Νεύτωνα.Αυτή η θεωρία θεωρεί ότι όλοι οι παρατηρητές είναι ισοδύναμοι και όχι μόνο εκείνοι που κινούνται με σταθερή ταχύτητα.Στη γενική σχετικότητα,η βαρύτητα δεν είναι πλέον μια δύναμη (όπως είναι στο νόμο της βαρύτητας του Νεύτωνα),αλλά είναι συνέπεια της καμπυλότητας του χωρόχρονου.
 Η γενική σχετικότητα ήταν πραγματικά επαναστατική θεωρία,σε αντίθεση με πολλές άλλες επιστημονικές θεωρίες.Αρχικά,οι επιστήμονες ήταν επιφυλακτικοί γιατί η θεωρία προήλθε από μαθηματική λογική και ορθολογική ανάλυση και όχι από το πείραμα ή την παρατήρηση.Αλλά το 1919,οι προβλέψεις  επιβεβαιώθηκαν από τις μετρήσεις του Arthur Eddington (κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης) και έδειξαν ότι το φως που προέρχεται από ένα άστρο κάμφθηκε από τη βαρύτητα του Ήλιου,όταν πέρασε κοντά από τον Ήλιο.Στις 7 Νοεμβρίου,το περιοδικό Times ανέφερε την επιβεβαίωση,προβάλλοντας τη φήμη του Αϊνστάιν.
Αυτή η θεωρία θεωρεί ότι όλοι οι παρατηρητές είναι ισοδύναμοι και όχι μόνο εκείνοι που κινούνται με σταθερή ταχύτητα
 Ωστόσο,πολλοί επιστήμονες έχουν ακόμα  διαφωνία με την ερμηνεία του Αϊνστάιν από τα πειράματα. Κατά την άποψη του Αϊνστάιν,πολλοί από αυτούς απλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τα μαθηματικά που εμπλέκονται.Η δημόσια φήμη του Αϊνστάιν που ακολούθησε το 1919,δημιούργησε δυσαρέσκεια μεταξύ αυτών των επιστημόνων και κράτησε μέχρι το 1930.
 Στις αρχές της δεκαετίας του 1920,ο Αϊνστάιν παρουσιάστηκε σε ένα διάσημο εβδομαδιαίο συνέδριο Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.Στις 30 Μαρτίου του 1921,ο Αϊνστάιν πήγε στη Νέα Υόρκη για να δώσει μια διάλεξη σχετικά με τη νέα του θεωρία.Κατά το ίδιο έτος,του απονεμήθηκε τελικά το βραβείο Νόμπελ.Αν και τώρα είναι πιο διάσημος για την εργασία του για τη σχετικότητα παρά για την προηγούμενη εργασία του για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο που του δόθηκε το βραβείο.

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

 Η σχέση του Αϊνστάιν με την κβαντική φυσική ήταν αρκετά αξιόλογη.Ήταν ο πρώτος που έλεγε ότι η κβαντική θεωρία ήταν επαναστατική.Η ιδέα του των κβάντα φωτός,γνωστή σήμερα ως φωτόνια,ήταν ορόσημο για την κλασσική φυσική.
Η σχέση του Αϊνστάιν με την κβαντική φυσική ήταν αρκετά αξιόλογη.Ήταν ο πρώτος που έλεγε ότι η κβαντική θεωρία ήταν επαναστατική
 Το 1909,ο Αϊνστάιν παρουσίασε το πρώτο του άρθρο σε μια συγκέντρωση φυσικών και τους είπε ότι πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο για να κατανοήσουμε τα κύματα και τα σωματίδια μαζί.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1920,η αρχική κβαντική θεωρία αντικαταστάθηκε από μια νέα κβαντική μηχανική
 Στα μέσα της δεκαετίας του 1920,η αρχική κβαντική θεωρία αντικαταστάθηκε από μια νέα κβαντική μηχανική.Σε μια επιστολή το 1926 στον Max Born,ο Αϊνστάιν έκανε μια παρατήρηση:Η κβαντομηχανική είναι σίγουρα επιβλητική.Όμως,μια εσωτερική φωνή μου λέει ότι δεν είναι ακόμη πραγματικό πράγμα.Η θεωρία λέει πολλά,αλλά δεν θα μας φέρει πιο κοντά στο μυστικό της και εν πάση περιπτώσει,είμαι πεπεισμένος ότι δεν ρίχνει ζάρια.
  Στην παρατήρηση αυτή του Αϊνστάιν ο Niels Bohr ανταπάντησε:
  Σταμάτησε να λέει ο Θεός αυτό που πρέπει να κάνει!
Ο θεός δεν μπορεί να ρίχνει ζάρια
 Πρόσφατα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα φαίνονται να στηρίζουν τις επιφυλάξεις του Αϊνστάιν για την ορθόδοξη ερμηνεία της κβαντομηχανικής.Τον Μάρτιο του 2004 δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του πειράματος Afshar  και   διαψεύδουν την Αρχή του Bohr,ένα από τα θεμέλια της ερμηνείας της Κοπεγχάγης.

ΒΟSΕ-ΕΙΝSΤΕΙΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

 Το 1924,ο Αϊνστάιν έλαβε ένα σύντομο έγγραφο από έναν νεαρό Ινδό φυσικό με όνομα Σαντιεντρανάθ Μποζ που περιγράφει το φως ως ένα αέριο των φωτονίων και ζήτησε την βοήθεια του Αϊνστάιν για την δημοσίευση.Ήταν μία νέα απόδειξη της φόρμουλας του μέλανος σώματος στην οποία είχε καταλήξει χρησιμοποιώντας τη Στατιστική Μηχανική αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των φωτονίων.
 Ο Αϊνστάιν κατάλαβε ότι τα ίδια στατιστικά στοιχεία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε άτομα και δημοσίευσε ένα άρθρο στο γερμανικό περιοδικό (lingua franca),η οποία περιγράφει το μοντέλο του Bose και εξήγησε τις συνέπειές του.Τα Bose-Einstein στατιστικά στοιχεία περιγράφουν τώρα το σύνολο αυτών των δυσδιάκριτων σωματιδίων που είναι γνωστά ως μποζόνια.
Ο Bose με τον Einstein
 Ενώ στην κλασική κατανομή Maxwell Boltzmann κάθε μόριο διατηρεί την ατομικότητά του,για τον Bose τα φωτόνια είναι απολύτως ταυτόσημα.Η εναλλαγή δύο εντελώς ίδιων φωτονίων δεν διαμορφώνει μια νέα εικόνα.Ο Einstein μελέτησε την εργασία του Bose,τη μετάφρασε στα γερμανικά και την επόμενη χρονια,το 1924,δημοσίευσε μια εργασία πάνω σε αυτό το θέμα.
 Έτσι γεννήθηκε η στατιστική Bose–Einstein που θα συμπληρωνόταν αργότερα από τον Fermi και τον Dirac οι οποίοι έδειξαν ότι στο Σύμπαν ισχύουν δύο είδη στατιστικής.
 Ο Αϊνστάιν βοήθησε επίσης τον Έρβιν Σρέντιγκερ στην ανάπτυξη της Στατιστικής κατανομής του Boltzmann,μια μικτή κλασική και κβαντική μηχανική του μοντέλου του.
   
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΩΡΙΑ

 Ο  Αϊνστάιν άρχισε να σχηματίζει μια γενικευμένη θεωρία της βαρύτητας με το συμπαντικό νόμο της βαρύτητας και την ηλεκτρομαγνητική δύναμη στην πρώτη του προσπάθεια να αποδείξει την ενοποίηση και απλοποίηση των θεμελιωδών δυνάμεων.Το 1950,περιέγραψε το έργο του σε ένα άρθρο στο περιοδικό Scientific AmericanΑϊνστάιν καθοδηγείται από την πίστη σε ένα ενιαίο στατιστικό μέτρο της διακύμανσης για το σύνολο των φυσικών νόμων και ερεύνησε τις παρόμοιες ιδιότητες των ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων και της βαρύτητας.
 Η Γενικευμένη θεωρία της βαρύτητας είναι μια καθολική μαθηματική προσέγγιση για την θεωρία πεδίου.Ερεύνησε τη μείωση των διαφόρων φαινομένων.Ο Αϊνστάιν προσπάθησε να ενοποιήσει τη βαρύτητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό με τρόπο που επίσης οδήγησε σε μια νέα κατανόηση της κβαντικής μηχανικής.
Η Γενικευμένη θεωρία της βαρύτητας είναι μια καθολική μαθηματική προσέγγιση για την θεωρία πεδίου
 Ο Αϊνστάιν αντιμετωπίζει τα υποατομικά σωματίδια,όπως τα αντικείμενα που ενσωματώνονται στο ενιαίο τομέα,επηρεάζοντας το υπάρχον ενοποιημένο πεδίο.Ερεύνησε έναν τρόπο για να οριοθετηθούν οι εξισώσεις και τα  συστήματα που θα προέρχονται από την Μεταβολική αρχή.
 Ο Αϊνστάιν έγινε όλο και πιο απομονωμένος στην έρευνά του σε μια γενικευμένη θεωρία της βαρύτητας.Το 1952,η ισραηλινή κυβέρνηση πρότεινε στον Αϊνστάιν να πάρει τη θέση του δεύτερου προέδρου.Ο ίδιος αρνήθηκε την προσφορά και παραμένει ο μόνος πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών που του έχει προσφερθεί μια θέση αρχηγού ξένου κράτους.Στις 30 Μαρτίου 1953,ο Αϊνστάιν δημοσίευσε μια αναθεωρημένη ενοποιημένη θεωρία πεδίου.

ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ


"Ενώπιον του Θεού είμαστε όλοι εξίσου σοφοί.-Και εξίσου ανόητοι"
-Albert Einstein

"Μην ανησυχείτε για τις δυσκολίες σας στα Μαθηματικά.Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στο ορυχείο είναι ακόμα μεγαλύτερες. "
-Albert Einstein

"Τα ηθικά αξιώματα που βρέθηκαν και εξετάζονται όχι πολύ διαφορετικά από τα αξιώματα της επιστήμης.Η αλήθεια είναι αυτό που ξεχωρίζει από τη δοκιμή της εμπειρίας. "
-Albert Einstein

«Κάθε μέρα θυμάμαι ότι η εσωτερική και εξωτερική ζωή μου είναι με βάση των άθλων των άλλων ανθρώπων και ότι θα πρέπει ο ίδιος να ασκήσει, προκειμένου να δοθεί στο ίδιο μέτρο που έχω λάβει και συνεχίζω τη λήψη."
-Albert Einstein

"Λίγοι άνθρωποι είναι σε θέση να εκφράσουν απόψεις με ψυχραιμία τα οποία διαφέρουν από τις προκαταλήψεις του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ακόμα σε θέση να σχηματίζουν τέτοιες απόψεις. "
-Albert Einstein

«Η βαρύτητα δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τους ανθρώπους που σε αγαπούν.Πώς στο καλό μπορεί να σας εξηγήσω την άποψη της Χημείας και της Φυσικής τόσο σημαντικής σε ένα βιολογικό φαινόμενο,όπως την πρώτη αγάπη;Βάλτε το χέρι σας σε μια σόμπα για ένα λεπτό και φαίνεται σαν μια ώρα. Καθίστε με ένα όμορφο κορίτσι για μια ώρα και φαίνεται σαν ένα λεπτό.Αυτό είναι η σχετικότητα. "
-Albert Einstein

«Ξέρω ότι τα όπλα του Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου θα πρέπει να καταπολεμηθούν,αλλά ο Δ Παγκόσμιος Πόλεμος θα διεξαχθεί με ξύλα και πέτρες."
-Albert Einstein

«Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον-έρχεται αρκετά σύντομα."
-Albert Einstein

"Αν είχα έναν μόνο γνωστό,θα ήταν ένας κλειδαράς."
-Albert Einstein

"Αν είστε έξω για να περιγράψουν την αλήθεια,αφήστε την κομψότητα στο ράφτη."
-Albert Einstein

"Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση...»
-Albert Einstein

«Είναι ένα θαύμα που η περιέργεια επιζεί της τυπικής εκπαίδευσης."
-Albert Einstein

"Οι νόμοι μόνοι του δεν μπορεί εξασφαλίσουν την ελευθερία της έκφρασης ώστε κάθε άνθρωπος να εκθέσει τις απόψεις του χωρίς ποινή θα πρέπει να υπάρχει το πνεύμα της ανοχής σε ολόκληρο τον πληθυσμό."
-Albert Einstein

"Η θρησκεία μου αποτελείται από ένα ταπεινό θαυμασμό στο ανώτερο πνεύμα που το ίδιο αποκαλύπτει μικρές λεπτομέρειες,που είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε με το αδύναμο μυαλό μας."
-Albert Einstein

"Τίποτα δεν θα ωφελήσει την υγεία του ανθρώπου και να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης της ζωής στη Γη όσο η εξέλιξη σε μια χορτοφαγική διατροφή."
-Albert Einstein

"Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα,το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο."
-Albert Einstein

"Το διάβασμα, μετά από μια ορισμένη ηλικία, εκτρέπει το μυαλό πάρα πολύ από δημιουργικές αναζητήσεις του.Κάθε άνθρωπος που διαβάζει πάρα πολύ και χρησιμοποιεί το δικό του εγκεφάλου,πολύ λίγο πέφτει σε τεμπέληδες συνήθειες της σκέψης. "
-Albert Einstein

"Το σημαντικό πράγμα δεν είναι να σταματήσει η ανάκριση."
-Albert Einstein

"Το σημαντικό πράγμα δεν είναι να σταματήσει ανάκριση.Η περιέργεια έχει το δικό του λόγο για τους υφιστάμενους.Κάποιος δεν μπορεί παρά να προκαλεί δέος όταν μελετάει τα μυστήρια της αιωνιότητας, της ζωής,της θαυμάσιας δομής της πραγματικότητας.Είναι αρκετό,αν κάποιος προσπαθεί απλώς να κατανοήσει λίγο από αυτό το μυστήριο κάθε μέρα.Μη χάσετε ποτέ μια ιερή περιέργεια ».
-Albert Einstein

"Η πιο όμορφη εμπειρία που μπορούμε να έχουμε είναι το μυστήριο."
-Albert Einstein

"Το πιο όμορφο πράγμα που μπορούμε να βιώσουμε είναι το μυστήριο.Είναι η πηγή κάθε αληθινής τέχνης και της επιστήμης. "
-Albert Einstein

"Το πιο ακατανόητο πράγμα για τον κόσμο είναι ότι είναι κατανοητό σε όλους."
-Albert Einstein

«Η απελευθέρωση της ατομικής ενέργειας δεν έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα.Έχει απλώς κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη επίλυσης του ήδη υπάρχοντος. "
-Albert Einstein

"Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι να γνωρίζετε πώς να κρύψετε τις πηγές σας."
-Albert Einstein

"Πάρα πολλοί από εμάς βλέπουν τους Αμερικανούς ως κυνηγούς του δολαρίου.Αυτή είναι μια σκληρή δυσφήμηση,ακόμα κι αν επαναλαμβάνεται από τους Αμερικανούς απερίσκεπτα."
-Albert Einstein

«Αλήθεια είναι αυτό που ξεχωρίζει από τη δοκιμή της εμπειρίας."
-Albert Einstein

"Προσπαθήστε να μην γίνεις ο άνθρωπος της επιτυχίας,αλλά μάλλον για να γίνεις ένας άνθρωπος της αξίας."
-Albert Einstein

"Θα πρέπει να φροντίσουμε να μην κάνουμε την διάνοια Θεό μας.Έχει,φυσικά,ισχυρούς μύες,αλλά όχι προσωπικότητα."
-Albert Einstein

"Ναι,έχουμε να χωρίσουμε το χρόνο μας, όπως ότι,ανάμεσα στην πολιτική μας και τις εξισώσεις μας.Αλλά για μένα οι εξισώσεις μας,είναι πολύ πιο σημαντικές,για την πολιτική που είναι μόνο θέμα της σημερινής ανησυχίας.Μια μαθηματική εξίσωση ισχύει για πάντα. "
-Albert Einstein

"Όσον αφορά τους νόμους των μαθηματικών αναφέρονται στην πραγματικότητα, δεν είναι ορισμένοι.Και στο βαθμό που είναι βέβαιο, δεν αναφέρονται στην πραγματικότητα."
-Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Γεωμετρία και Εμπειρία»,27 Γενάρη του 1921

«Η επιστήμη χωρίς τη θρησκεία είναι κουτσή, η θρησκεία χωρίς την επιστήμη είναι τυφλή».
-Άλμπερτ Αϊνστάιν,«Επιστήμη,τη Φιλοσοφία και Θρησκεία:ένα Συμπόσιο",1941

"Ότι είναι πραγματικά μεγάλο και εμπνευσμένο έχει δημιουργηθεί από το άτομο που μπορεί να εργαστεί στην ελευθερία."
-Άλμπερτ Αϊνστάιν,«Από τα επόμενα χρόνια μου»,1950

«Είναι καθήκον του κάθε πολίτη σύμφωνα με τις βέλτιστες ικανότητες του να δώσει κύρος στις πεποιθήσεις του,σε πολιτικές υποθέσεις."
-Άλμπερτ Αϊνστάιν,«Υπουργείο Οικονομικών για τον Ελεύθερο Κόσμο», 1946

«Η κοινή λογική είναι η συλλογή των προκαταλήψεων που αποκτήθηκαν από την ηλικία δεκαοκτώ ετών."
-Albert Einstein

"Όλα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν απλούστερα,αλλά δεν είναι ένα απλό κομμάτι."
-Albert Einstein,

"Αν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν στη θεωρία,αλλάξτε τα γεγονότα."
-Albert Einstein, 

"Παραφροσύνη: να κάνει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και αναμένουν διαφορετικά αποτελέσματα."
-Albert Einstein,

"Η πραγματικότητα είναι απλώς μια ψευδαίσθηση, αν και πολύ επίμονη."
-Albert Einstein

"Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να καταλάβει κανείς το φόρο εισοδήματος." -
-Albert Einstein

"Τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε δεν μπορούν να λυθούν στο ίδιο επίπεδο σκέψης με τα οποία τα δημιουργήσαμε."
-Albert Einstein,

"Όποιος αναλαμβάνει να συστήσει τον εαυτό του ως δικαστή της αλήθειας και της γνώσης ναυαγεί από το γέλιο των θεών."
-Albert Einstein

"Δεν μπορείς ταυτόχρονα την πρόληψη και την προετοιμασία για τον πόλεμο."
-Albert Einstein,

"Σε κάθε περίπτωση,είμαι πεπεισμένος ότι [ο Θεός] δεν παίζει ζάρια».
-Άλμπερτ Αϊνστάιν,Σε επιστολή του προς Max Born, 1926

«Τα μεγάλα πνεύματα έχουν συναντήσει πάντα αντίσταση από μέτρια μυαλά.Το μέτριο μυαλό είναι ανίκανο να κατανοήσει τον άνθρωπο που αρνείται να υποκύψει στις συμβατικές προκαταλήψεις και επιλέγει αντ 'αυτού να εκφράσει τις απόψεις του με θάρρος και ειλικρίνεια."
-Άλμπερτ Αϊνστάιν,που αναφέρεται στους New York Times,13 Μάρτη,1940

"Η δύναμη του ατόμου έχει αλλάξει τα πάντα και σώσει τους τρόπους σκέψης μας και εμείς έτσι οδηγούμαστε προς την απαράμιλλη καταστροφή».
-Άλμπερτ Αϊνστάιν,τηλεγράφημα,24η Μαΐου 1946.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868