ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 7:25 μ.μ. | | | | | | | Best Blogger Tips

ΑΣΠΡΗ ΤΡΥΠΑ

|
ΑΣΠΡΗ ΤΡΥΠΑ
ΑΣΠΡΗ ΤΡΥΠΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Η άσπρη τρύπα,στη γενική θεωρία της Σχετικότητας,είναι μία υποθετική περιοχή του διαστήματος που μπορεί να διαφύγει η ύλη και το φως και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στην περιοχή της.
Η άσπρη τρύπα,στη γενική θεωρία της Σχετικότητας,είναι μία υποθετική περιοχή του διαστήματος που μπορεί να διαφύγει η ύλη και το φως και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στην περιοχή της
 Στην μαύρη τρύπα τίποτα δεν μπορεί να διαφύγει,συμπεριλαμβανομένου και του φωτός,και μπορούμε να μπούμε μέσα στην περιοχή της.Ωστόσο,είναι θεωρητικά δυνατό να γλιτώσουμε από μία περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα με λογικές ταχύτητες.
Η άσπρη τρύπα είναι το αντίθετο της μαύρης τρύπας
 Υπό αυτή την έννοια,η άσπρη τρύπα είναι το αντίθετο της μαύρης τρύπας.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΤΡΥΠΩΝ

 Η άσπρη τρύπα δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί.Επίσης,οι νόμοι της θερμοδυναμικής λένε ότι η καθαρή εντροπία στο σύμπαν μπορεί είτε να αυξηθεί ή να παραμείνει σταθερή.Ο κανόνας αυτός παραβιάζεται από τις άσπρες τρύπες,δεδομένου ότι τείνουν να μειώνουν την εντροπία.
Η άσπρη τρύπα δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί
 Οι άσπρες τρύπες εμφανίζονται στη θεωρία της αιώνιας μαύρης τρύπας.Μία λύση των εξισώσεων του Αϊνστάιν είναι ότι μία μαύρη τρύπα στο μέλλον είναι μία άσπρη τρύπα στο παρελθόν της.Ωστόσο,η περιοχή αυτή δεν υπάρχει για τις μαύρες τρύπες που έχουν σχηματιστεί μέσα από τη βαρυτική κατάρρευση,ούτε υπάρχουν με όλες τις γνωστές φυσικές μεθόδους μέσω των οποίων μία άσπρη τρύπα θα μπορούσε να σχηματιστεί.
Τα αντικείμενα που πέφτουν σε μία άσπρη τρύπα δεν θα φτάσουν ποτέ στον ορίζοντα γεγονότων της
 Οι εξισώσεις της γενικής σχετικότητας έχουν μια ενδιαφέρουσα μαθηματική ιδιότητα:Είναι συμμετρικές στο χρόνο.Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε οποιαδήποτε λύση στις εξισώσεις και να φανταστούμε ότι ο χρόνος ρέει προς τα πίσω παρά προς τα εμπρός,και θα πάρουμε μια άλλη έγκυρη λύση στις εξισώσεις.
 Εάν εφαρμόσουμε αυτόν τον κανόνα με τη λύση που περιγράφει τις μαύρες τρύπες,θα έχουμε ένα αντικείμενο γνωστό ως λευκή τρύπα.Στην πραγματικότητα,ακριβώς όπως μια μαύρη τρύπα μπορεί να απορροφήσει την ύλη,μια λευκή τρύπα μπορεί να  απομακρύνει την ύλη.
Στην πραγματικότητα,ακριβώς όπως μια μαύρη τρύπα μπορεί να απορροφήσει την ύλη,μια λευκή τρύπα μπορεί να  απομακρύνει την ύλη
 Οι λευκές τρύπες είναι μια απολύτως έγκυρη μαθηματική λύση στις εξισώσεις της γενικής σχετικότητας,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πράγματι υπάρχουν στη φύση.Στην πραγματικότητα,είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχουν,επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παραχθούν.Η παραγωγή μιας λευκής τρύπας είναι εξίσου αδύνατη με την καταστροφή μιας μαύρης τρύπας,δεδομένου ότι οι δύο διαδικασίες είναι χρονικά αντίστροφες,η μία με την άλλη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ ΤΡΥΠΩΝ

 Όπως τις μαύρες τρύπες,έτσι και οι άσπρες τρύπες έχουν ιδιότητες όπως τη μάζα,το φορτίο και τη στροφορμή.
Όπως τις μαύρες τρύπες,έτσι και οι άσπρες τρύπες έχουν ιδιότητες όπως τη μάζα,το φορτίο και τη στροφορμή
  Όπως και κάθε άλλη μάζα προσελκύουν την ύλη.Τα αντικείμενα που πέφτουν σε μία άσπρη τρύπα δεν θα φτάσουν ποτέ στον ορίζοντα γεγονότων της.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868