ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 6:15 μ.μ. | | | | | | Best Blogger Tips

ΖΕΝΙΘ

|
ΖΕΝΙΘ
ΖΕΝΙΘ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Ζενίθ στην Αστρονομία ονομάζεται το σημείο της Ουράνιας σφαίρας στο οποίο την συναντά η κατακόρυφος του παρατηρητή προεκτεινόμενη προς τα πάνω,από το κέντρο της Γης.
Ζενίθ στην Αστρονομία ονομάζεται το σημείο της Ουράνιας σφαίρας στο οποίο την συναντά η κατακόρυφος του παρατηρητή προεκτεινόμενη προς τα πάνω,από το κέντρο της Γης
 Το αποκορύφωμα είναι το φανταστικό σημείο "πάνω" από μια συγκεκριμένη τοποθεσία, στη νοητή ουράνια σφαίρα.Το Ζενίθ στην Ουράνιας σφαίρας βρίσκεται απέναντι από το Ναδίρ.

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ

  Η λέξη Ζενίθ  προέρχεται από την ανακριβή ανάγνωση της αραβικής έκφρασης سمت الرأس ,που σημαίνει "την κατεύθυνση του κεφαλιού» ή «μονοπάτι πάνω από το κεφάλι»,από την Μεσαιωνική Λατινική γραφή του Μεσαίωνα (κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα),ενδεχομένως από την Παλιά ισπανική γλώσσα.Μέσα από την παλιά γαλλική λέξη «cenith»,το Ζενίθ εμφανίστηκε τον 17ο αιώνα.
 Στην καθημερινότητα αποδίδεται ως έννοια ανώτατου σημείου (οικονομικού,επαγγελματικού κλπ) και γενικά ως αποκορύφωση δραστηριότητας ή και του βίου. 

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΝΙΘ

 Ο όρος ζενίθ μερικές φορές χρησιμοποιείται για το υψηλότερο σημείο που επιτεύχθηκε από ένα ουράνιο σώμα κατά τη διάρκεια της φαινόμενης τροχιάς του γύρω από ένα δεδομένο σημείο παρατήρησης.
 Η έννοια της λέξης συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη θέση του Ήλιου («Ο ήλιος έφθασε στο αποκορύφωμά του ... »).Στο επιστημονικό πλαίσιο,το ζενίθ είναι η κατεύθυνση της αναφοράς για τη μέτρηση της γωνίας ζενίθ,της γωνίας μεταξύ της κατεύθυνσης ενδιαφέροντος (π.χ.,ένα αστέρι) και του τοπικού Ζενίθ.
 Στην αστρονομία,το υψόμετρο στο οριζόντιο σύστημα συντεταγμένων και η γωνία Ζενίθ είναι συμπληρωματικές οπτικές γωνίες,με το κάθετο ορίζοντα στο Ζενίθ. 
Ο όρος ζενίθ μερικές φορές χρησιμοποιείται για το υψηλότερο σημείο που επιτεύχθηκε από ένα ουράνιο σώμα κατά τη διάρκεια της φαινόμενης τροχιάς του γύρω από ένα δεδομένο σημείο παρατήρησης
  Η αστρονομική μεσημβρινή καθορίζεται επίσης από το Ζενίθ και ορίζεται ως ο κύκλος στην ουράνια σφαίρα,που περνά μέσα από το Ζενίθ,το Ναδίρ,και τους ουράνιους πόλους.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868