ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 7:04 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

|
ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΡΥΠΑΝΣΗΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ   ΡΥΠΑΝΣΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Τα μέτρα που παίρνονται διακρίνονται σε άμεσα (πρέπει να ληφθούν αμέσως μετά το ατύχημα),βραχυπρόθεσμα (για τις καλλιέργειες που ήδη υπάρχουν) και μακροπρόθεσμα (τι πρέπει να γίνει για τις καλλιέργειες που θα ακολουθήσουν).

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

 Μετά από έκρηξη ή ατύχημα πυρηνικό οι άνθρωποι και τα ζώα τους πρέπει να μεταφερθούν σε προστατευμένους χώρους.Το νερό που θα χρησιμοποιούν να προέρχεται από προστατευμένο δίκτυο ή γεώτρηση.Η διατροφή τους πρέπει να βασίζεται σε κονσερβοποιημένες τροφές.Τα αποθηκευμένα τρόφιμα συνήθως δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.
Μετά από έκρηξη ή ατύχημα πυρηνικό οι άνθρωποι και τα ζώα τους πρέπει να μεταφερθούν σε προστατευμένους χώρους
 Για τα ζώα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποθηκευμένες τροφές (σανά,καρποί) για ένα τρίμηνο.Αν τα ζώα κατά τη διάρκεια της ρύπανσης ήταν σε ακάλυπτο χώρο θα πρέπει να μπουν στο στάβλο και να πλυθούν προσεκτικά με καθαρό νερό.

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ

 Συγκομίζονται καλλιέργειες που μπορούν να απορρυπανθούν και να φτάσουν ακίνδυνες στην κατανάλωση.Για την απορρύπανση γίνεται προσεκτικό πλύσιμο των μερών των φυτών που έχουν εκτεθεί και μετά προσεκτικά ξεφλούδισμα.Όσο πλησιάζουμε στο χώρο της έκρηξης τόσο περισσότερες καλλιέργειες συγκομίζονται.

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ

 Αφορούν καλλιέργειες που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.Όταν η ρύπανση των εδαφών είναι μεγάλη τα φυτά που θα αναπτυχθούν σ’ αυτά θα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών ατόμων και θα είναι ακατάλληλα για τροφή.Γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν μέτρα για την απορρύπανση του εδάφους.   
 Τα κυριότερα είναι:
α) Απομάκρυνση του φυτικού καλύμματος του εδάφους (των φυτών). 
 Όταν τα φυτά είναι πυκνά η ρύπανση του εδάφους είναι χαμηλή.Η απομάκρυνση των φυτών σημαίνει απομάκρυνση της ραδιενεργούς ρύπανσης κατά 90%.Όταν τα φυτά είναι αραιά και όρθια η απομάκρυνσή τους δεν έχει πρακτική αξία.Τα φυτά που συγκεντρώνονται αποθηκεύονται ή καίγονται με κατάλληλο τρόπο.
β) Απομάκρυνση επιφανειακού εδάφους.
 Η απόξεση των επιφανειακών πέντε εκατοστών του εδάφους με τη χρησιμοποίηση grader απομακρύνει τη ρύπανση κατά 60-90%.Έχει αποτέλεσμα όταν η επιφάνεια του εδάφους λεία.Τα ρυπασμένα χώματα ρίχνονται σε τάφρους,θάβονται και δεν χρησιμοποιούνται για γεωργική παραγωγή.
γ) Βαθιά άροση.
 Μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται παράχωμα των ραδιενεργών ατόμων σε βάθος που δεν φτάνουν οι ρίζες των περισσοτέρων φυτών από τις ετήσιες καλλιέργειες.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

 Υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ακόλουθες ουσίες βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίζει την τοξικότητα της ραδιενέργειας:
· Μεγάλες δόσεις βιταμίνης Ε
· Μεγάλες δόσεις βιταμίνης C (Ασκορβικό οξύ)
· Αρκετά μεγάλες δόσεις ασβεστίου
· Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β
· Μαγνήσιο
· Φυσικό ιώδιο
· Μυελός των οστών (μπορεί αν συνδυαστεί με οστεάλευρο σε ταμπλέτες)
· Ταμπλέτες φυκιών (kelp) ή άλλες πηγές όλων των μεταλλικών αλάτων
·  Λεκιθίνη
·  Πηκτίνη (φρούτα, ηλιόσποροι κλπ.)

  Επίσης οι ακόλουθες τροφές:
· Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
· Φρούτα και λαχανικά με λεία φλούδα (πρέπει να καθαρίζονται όσα έχουν παχιά φλούδα)
· Πρωτεΐνη για να ενισχυθεί η αντίσταση και η ενέργεια του σώματος
· Σπόροι και βλαστάρια (ιδίως οι ηλιόσποροι)
· Συκώτι ή ταμπλέτες αποξηραμένου συκωτιού ή συκώτι σε σκόνη
· Ελαιόλαδο,μουρουνέλαιο,φυστικέλαιο
· Μαγιά μπίρας (στα καταστήματα υγιεινών τροφών σε μορφή σκόνης ή νιφάδων)
· Τροφές με φυσικό κόκκινο χρώμα (παντζάρια,μούρα,σταφύλια)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ

50 gr ωμά παντζάρια,κομμένα σε κομμάτια με τη φλούδα

Προσθέστε:100 gr στραγγισμένο φυσικό μέλι

110 gr καστανή ζάχαρη

Σκεπάστε τα παντζάρια με μέλι και ζάχαρη, σκεπάστε το πιάτο και αφήστε τα έτσι για δυο ολόκληρες μέρες.

Στραγγίστε μέσα στο σουρωτήρι.Προσθέστε γύρω στο 1/30 του λίτρου μαύρη μπίρα.Βάλτε στο ψυγείο.

Παίρνετε μια κουταλιά της σούπας καθημερινά,ή για πιο δυναμωτική δόση τρεις φορές την μέρα.

Υπάρχει και ο χυμός παντζαριών που έχει υποστεί ζύμωση κι έχει ωραία γεύση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΑ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ

 Πολλά άτομα που δουλεύουν όλη τη μέρα κάτω από φώτα φθορισμού υποφέρουν από πόνους στα πόδια.Ένας ερευνητής  έχει παρατηρήσει ότι οι πόνοι αυτοί υποχωρούν σε δυο ή τρεις μέρες αν το άτομο κάνει ένα μπάνιο στο οποίο έχει προσθέσει μια χούφτα γνήσιο,πλήρες θαλασσινό αλάτι (που περιέχει όλα τα μεταλλικά άλατα και υπάρχει στα καταστήματα υγιεινών τροφών).
  Αν οι Άγγλοι ερευνητές έχουν δίκιο και η βιταμίνη Α βοηθάει στα προβλήματα που δημιουργούν αυτά τα φώτα.Μια άλλη λύση είναι να τα αντικαταστήσουν με φώτα φθορισμού πλήρους φάσματος (Vita–Lite).




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868