ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 5:38 μ.μ. | | | | | | Best Blogger Tips

ΝΑΔΙΡ

|
ΝΑΔΙΡ
ΝΑΔΙΡ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Ναδίρ στην Αστρονομία ονομάζεται το σημείο της Ουράνιας σφαίρας στο οποίο την συναντά η κατακόρυφος του παρατηρητή προεκτεινόμενη προς τα κάτω,που διέρχεται από το κέντρο της Γης.
Ναδίρ στην Αστρονομία ονομάζεται το σημείο της Ουράνιας σφαίρας στο οποίο την συναντά η κατακόρυφος του παρατηρητή προεκτεινόμενη προς τα κάτω,που διέρχεται από το κέντρο της Γης

 Δηλαδή,είναι μία από τις δύο κάθετες κατευθύνσεις σε μια συγκεκριμένη θέση,ορθογώνια σε οριζόντια επίπεδη επιφάνεια.
 Η αντίθετη κατεύθυνση από το ναδίρ της Ουράνιας σφαίρας ονομάζεται Ζενίθ.Η λέξη ναδίρ προέρχεται από την αραβική λέξη نظير που σημαίνει "απέναντι",ενώ συναντάται και ως ανδρικό όνομα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΑΔΙΡ

 Στην αστρονομία,τη γεωφυσική και τις συναφές επιστήμες (π.χ. τη μετεωρολογία),η κατώτατη τιμή σε ένα δεδομένο σημείο είναι η τοπική κάθετη κατεύθυνση που δείχνει προς την κατεύθυνση της δύναμης της βαρύτητας σε αυτή τη θέση.
Το διάγραμμα που δείχνει τη σχέση μεταξύ του ζενίθ,του ναδίρ,και του ορίζοντα.Το ναδίρ βρίσκεται απέναντι από το ζενίθ
 Η λέξη Ναδίρ αναφέρεται επίσης στην γεωμετρία της προβολής μιας τροχιάς ενός δορυφόρου.
 Ο όρος ναδίρ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο σημείο που επιτεύχθηκε από ένα ουράνιο σώμα κατά τη διάρκεια της φαινόμενης τροχιάς του γύρω από ένα δεδομένο σημείο παρατήρησης.
Στην αστρονομία η κατώτατη τιμή σε ένα δεδομένο σημείο είναι η τοπική κάθετη κατεύθυνση που δείχνει προς την κατεύθυνση της δύναμης της βαρύτητας σε αυτή τη θέση

 Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τη θέση του Ήλιου,αλλά είναι μόνο τεχνικά ακριβή για ένα γεωγραφικό πλάτος σε έναν χρόνο και μόνο στα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.


ΑΛΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΔΙΡ

 Στην καθημερινότητα αποδίδεται ως έννοια κατώτατου σημείου,οικονομικού, επαγγελματικού κλπ.,αλλά και ως τελείωμα της ζωής,τα βαθιά γηρατειά.Η λέξη ακόμα χρησιμοποιείται επίσης μεταφορικά για να περιγράψει το χαμηλότερο σημείο που έχει φτάσει ένας άνθρωπος από τα οινοπνευματώδη ποτά.Τέλος στη ιατρική,ο όρος ναδίρ χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο επίπεδο των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868