ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 2:55 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΟΠΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

|
ΟΠΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Oπτική αστρονομία ονομάζεται η αστρονομία που ασχολείται με τη παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων μέσα από το φάσμα του ορατού φωτός.Ιστορικά η οπτική αστρονομία, που ονομάζεται επίσης αστρονομία ορατού φωτός είναι η παλαιότερη μορφή της αστρονομίας.
Oπτική αστρονομία ονομάζεται η αστρονομία που ασχολείται με τη παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων μέσα από το φάσμα του ορατού φωτός
  Η οπτική αστρονομία παρέχει τις πιο βασικές πληροφορίες που γνωρίζουμε για το ηλιακό μας σύστημα, τον Γαλαξία μας και όλους τους γαλαξίες που μας περιβάλλουν.

ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

  Οι οπτικές εικόνες είχαν συνταχθεί αρχικά με το χέρι. Στα τέλη του 19ου αιώνα και το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, οι εικόνες γίνονται με τη χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού.
Στα τέλη του 19ου αιώνα και το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, οι εικόνες γίνονται με τη χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού
 Oι σύγχρονες εικόνες γίνονται με τη χρήση ψηφιακών ανιχνευτών, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ανιχνευτές σε συνδυασμό με συσκευές (ΚΗΕ).


ΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  Αν και το ορατό φως εκτείνεται από περίπου 4000 Å και 7000 Å (400 nm έως 700 nm),ο ίδιος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε αυτά τα μήκη κύματος χρησιμοποιείται επίσης για τις υπεριώδες και τις υπέρυθρες ακτινοβολίες.Η ανθρώπινη παρουσία είναι ένα πρόβλημα για την οπτική παρατήρηση.
Ο τομέας της οπτικής αστρονομίας έχει επικεντρωθεί στα επίγεια παρατηρητήρια
  Τα διαστημικά παρατηρητήρια (όπως το Hubble) θα δώσουν καθαρότερες εικόνες, καλύτερη ποιότητα και πληροφορίες για τα αντικείμενα.Ωστόσο, βάζοντας ένα τηλεσκόπιο στο διάστημα είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και εξαιρετικά δαπανηρή πρακτική. Ως εκ τούτου, πολλές εξελίξεις στον τομέα της οπτικής αστρονομίας έχουν επικεντρωθεί στα επίγεια παρατηρητήρια.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868