ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 2:51 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

|
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Περιγραφική αστρονομία ή Κοσμογραφία ονομάζεται ο κλάδος της αστρονομίας που αποτελείται     από το σύνολο των στοιχειωδών γνώσεων της αστρονομίας
  Περιγραφική αστρονομία ή Κοσμογραφία ονομάζεται ο κλάδος της αστρονομίας που αποτελείται     από το σύνολο των στοιχειωδών γνώσεων της αστρονομίας, δηλαδή περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις της αστρονομίας και τις εκθέτει χωρίς να μπαίνει στις λεπτομέρειες των μαθηματικών και φυσικών θεωριών.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τη μελέτη: 
α) Της Γης ως αστρονομικού σώματος και ως πλανήτη.
β) Της Σελήνης ως δορυφόρου της Γης 
γ) Του Ήλιου
δ) Των πλανητών 
ε) Των αστέρων 
στ) Των γαλαξιακών νεφελωμάτων
 Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τη μελέτη: 
α) Της Γης ως αστρονομικού σώματος και ως πλανήτη. Εξετάζει την κίνησή της, τη μάζα της, τη μέση πυκνότητα, την ανισότητα των ημερών, τις εποχές του έτους, τη μορφή της, τη μετάπτωση των ισημεριών, το γήινο μαγνητισμό κτλ. 
β) Της Σελήνης ως δορυφόρου της Γης, καθώς και τη μελέτη του ορατού ημισφαιρίου και τη μηνιαία περιφορά και τις φάσεις. 
γ) Του Ήλιου, ως προς το σχήμα, το μέγεθος και την περιστροφή, την προέλευση της ηλιακής ενέργειας και τα ηλιακά φαινόμενα, δηλαδή τους κόκκους, τους πυρσούς, τις κηλίδες, τις προεξοχές και τις εκλάμψεις. Επίσης εξετάζει τις επιδράσεις των ηλιακών φαινομένων πάνω στη Γη. 
δ) Των πλανητών, των κινήσεων και των νόμων που τις διέπουν, την ταξινόμηση των πλανητών και των δορυφόρων τους. 
ε) Των αστέρων και την κατανομή τους σε αστερισμούς και σε διάφορα σμήνη. 
στ) Των γαλαξιακών νεφελωμάτων, φωτεινών και σκοτεινών, του Γαλαξία μας με τα 10 δισεκατομμύρια ήλιους, καθώς επίσης και των άλλων γαλαξιών.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 Η αστρονομική τεχνολογία ως εφαρμοσμένος κλάδος αρχίζει από απλές κατασκευές εποπτικών οργάνων διδασκαλίας της κοσμογραφίας και φτάνει μέχρι τις τεράστιες, βιομηχανικής κλίμακας, κατασκευές ειδικών τεχνητών δορυφόρων και διαστημικών συσκευών ή ηλιακών υψικαμίνων με τη βοήθεια παραβολικών κατόπτρων και ηλιοστατών ή τεράστιων διαστάσεων πλανηταρίων και τηλεσκοπίων.
Η αστρονομική τεχνολογία ως εφαρμοσμένος κλάδος αρχίζει από απλές κατασκευές εποπτικών οργάνων διδασκαλίας της κοσμογραφίας και φτάνει μέχρι τις τεράστιες κατασκευές
 Επίσης αναπτύχθηκαν στον τομέα της βιομηχανίας ειδικά τμήματα κατασκευής αστρονομικών οργάνων τόσο για μεγάλα αστεροσκοπεία όσο και για ερασιτέχνες αστρονόμους και εκπαιδευτήρια.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  Η αστρονομία στη σύγχρονη εποχή έλαβε τεράστιες διαστάσεις ανάπτυξης τόσο σε βάθος όσο και σε έκταση. Κάθε τόσο ανακοινώνεται κάποιο νέο επίτευγμα ή ανακάλυψη από παρατηρήσεις ή από θεωρητικές εργασίες.
Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (ΔΑΕ) (International Astronomical Union, IAU) ιδρύθηκε το 1919 στο Παρίσι (ως "Union astronomique internationale" UAI) και η αποστολή της είναι η προώθηση και η διαφύλαξη της επιστήμης της αστρονομίας σε όλες της μορφές της μέσω της διεθνούς συνεργασίας
 Οι αστρονόμοι σήμερα δεν είναι απομονωμένοι στο αστεροσκοπείο τους ή στο κέντρο ερευνών και υπολογισμών. Ανταλλάσσουν απόψεις με συναδέλφους τους άλλων χωρών, μετέχουν σε διεθνή συνέδρια και προγράμματα επιστημονικής έρευνας, δημοσιεύουν τις εργασίες τους σε διεθνούς προβολής έντυπα και επιστημονικά περιοδικά.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868