ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 5:13 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗΣ

|
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗΣ

Στάγειρα 384πχ,- Χαλκίδα 322 π.χ.). 

  Υιός του Νικομάχου και της Φαιστίδος. Είναι ο μεθοδικότερος νους του αρχαίου κόσμου. Θεμελιωτής και πρόδρομος πλήθους κλάδων της επιστήμης. Το 367π.Χ. σε ηλικία 17ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και έγινε δεκτός στην Ακαδημία του Πλάτωνος, στο περιβάλλον της οποίας έζησε 20 χρόνια. Το 347π.Χ., χρονιά που πέθανε ο Πλάτων, πήγε στην ΄Ασσο για 2 χρόνια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗΣ


 Το 343π.Χ. ο Βασιλέας της Μακεδονίας Φίλιππος ο Β τον κάλεσε ως παιδαγωγό του γιου του Αλεξάνδρου που ήταν τότε 13 ετών. Το 338π.Χ. πήγε στους Δελφούς, όπου ασχολήθηκε με την μελέτη του Μαντείου. Από το 334 διδάσκει στο Λύκειο. Πεθαίνει το 323π.Χ. στο κτήμα της μητέρας του στην Χαλκίδα, λίγους μήνες μετά τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΕΡΓΟ

  Ασχολήθηκε με τα Μαθηματικά, την Φυσική, την Φιλοσοφία, την Βιολογία , την Ζωολογία, την Χημεία,όπου και έγραψε πολλά συγγράμματα. Στην αστρονομία στο έργο του «Περί ουρανού» εκθέτει τις αστρονομικές του θεωρίες.
  Ο κόσμος στο σύνολό του είναι σφαιρικός και το κέντρο του κατέχει η επίσης σφαιρική Γη. Ο Αριστοτέλης οδήγησε τον Κολόμβο να επιχειρήσει το ταξείδι του, λέγοντας πως η απόσταση των στήλων του Ηρακλέους με τις Ινδίες δεν είναι μεγάλη μέσω του Ατλαντικού. Περιγράφει το σύμπαν και τους πλανήτες : Σελήνη, Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Ζεύς, Κρόνος. Απλανείς αστέρες, Ουράνια σφαίρα και κίνηση ουρανίων σωμάτων.Ο Αριστοτέλης δέχεται ένα μόνο κοσμικό σύστημα. Άλλα έργα του : «περί γενέσεως και φθοράς» και «Μετεωρολογικά» που αποτελούνται από βιβλία 4. «περι πλανητών», περι κομητών», «περί μετεώρων» και «περί μετάλλων και λίθων».




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868