ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 3:05 μ.μ. | | | Best Blogger Tips

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ

|
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ 

( Βυζάντιον, 332-363 μ.Χ.). 


 Μελέτησε τους αρχαίους συγγραφείς.Ασχολήθηκε με την αστρονομία.Υποστήριξε δημόσια το ηλιοκεντρικό σύστημα του Αριστάρχου και είναι ο δεύτερος που το έκανε,μετά τον Σέλευκο.
  Το 351 πήγε στην Πέργαμο,όπου παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας με νεοπλατωνικούς,τον Αιδέσιο και Μάξιμο.Στην Αθήνα σπούδασε ρητορική και φιλοσοφία με μαθητές τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ 
  Ο Εθνικός ο Ιστορικός Ζώσιμος τον απεκάλεσε «Μέγα».Προσπάθησε να επαναφέρει την Ελληνική θρησκεία και έκτισε πολλούς ναούς στην Ήπειρο,στην Μακεδονία και στην Πελοπόννησο.Ανοικοδόμησε αρχαίες πόλεις που είχαν μεταβληθεί σε ερείπια (Νικόπολις-Ελευσίνα-Αθήνα) από αυτούς που τον ονόμασαν παραβάτη.

ΕΡΓΟ

α) «Είς Βασιλέα ήλιον» πεζός,ρητορικός ύμνος.Εκφράζει την αποδοχή του συστήματος του Αριστάρχου «οί τε γάρ πλανήτες εύδηλον ότι περί αυτόν (τον ήλιον) ώσπερ βασιλέα χορεύοντες,έν τισιν ωρισμένοις πρός αυτόν διαστήμασιν αρμοδιώτατα φέρονται κύκλω στηριγμούς τινας ποιουμένοι και πρόσω και πίσω πορείαν,ως οι της σφαιρικής επιστήμονες θεωρίας ονομάζουσι τα περί αυτούς φαινόμενα». 
β) «Είς την μητέρα των Θεών» ύμνος με φανερή την επίδραση των νεοπλατωνικών. 
γ) «Υπόμνημα Γαλατίας», 
δ) «86 Επιστολαί», 
ε) «Πρός Ηράκλειον».




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868