ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 7:34 μ.μ. | | | | | | | Best Blogger Tips

ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ

|
ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ
ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Συνήθως εξετάζουμε μόνο συνηθισμένες μαύρες τρύπες.Συγκεκριμένα,μιλάμε για τις μαύρες τρύπες που δεν είναι εκ περιτροπής και δεν έχουν ηλεκτρικό φορτίο.
Ο συνδυασμός της μαύρης και του λευκής τρύπας ονομάζεται σκουληκότρυπα
 Αν λάβουμε υπόψη τις μαύρες τρύπες που περιστρέφονται και έχουν επιβάρυνση,τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.
Η σκουληκότρυπα θα μπορούσε να είναι ένα "κόψιμο δρόμου" διαμέσω του χωρόχρονου
 Ο συνδυασμός της μαύρης και του λευκής τρύπας ονομάζεται σκουληκότρυπα.
Σκουληκότρυπα,στη Φυσική,είναι μια υποθετική τοπολογική ιδιότητα του χωρόχρονου που σχηματίζει ένα τούνελ που συνδέει δύο απομακρυσμένα σημεία του

 Σκουληκότρυπα,στη Φυσική,είναι μια υποθετική τοπολογική ιδιότητα του χωρόχρονου που σχηματίζει ένα τούνελ που συνδέει δύο απομακρυσμένα σημεία του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑΣ

 Η σκουληκότρυπα θα μπορούσε να είναι ένα "κόψιμο δρόμου" διαμέσω του χωρόχρονου.Για μια απλή οπτική εξήγηση της σκουληκότρυπας,θα πρέπει να σκεφτούμε τον χωρόχρονο να απεικονίζεται σαν μία δισδιάστατη επιφάνεια.
Για μια απλή οπτική εξήγηση της σκουληκότρυπας,θα πρέπει να σκεφτούμε τον χωρόχρονο να απεικονίζεται σαν μία δισδιάστατη επιφάνεια
 Αν αυτή η επιφάνεια καμπυλωθεί διαμέσου μιας τρίτης διάστασης,μας δίνει μια εικόνα της σκουληκότρυπας σαν μια "γέφυρα" που ενώνει δύο σημεία του χωρόχρονου.
Μια σκουληκότρυπα συνδέει δύο μαύρες τρύπες
 Στην πραγματικότητα αυτή η δισδιάσταστη επιφάνεια είναι τετραδιάστατη,τρεις διαστάσεις χώρου και μία χρόνου.Γι' αυτό η οπτικοποίηση της πραγματικής καμπυλότητας είναι αδύνατη.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑΣ

 Δεν υπάρχουν παρατηρησιακά δεδομένα για σκουληκότρυπες,αλλά σε θεωρητικό επίπεδο υπάρχουν έγκυρες λύσεις των εξισώσεων που προκύπτουν από τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας που περιλαμβάνουν σκουληκότρυπες.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868