ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 7:16 μ.μ. | | | | | | | Best Blogger Tips

ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

|
ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

 Ο Ερμής έχει την πιο εκκεντρική τροχιά όλων των πλανητών.Η εκκεντρότητα του είναι 0,21 με την απόστασή του από τον Ήλιο που κυμαίνονται από 46 έως 70.000.000 χιλιόμετρα.Χρειάζονται 88 ημέρες για να ολοκληρώσει μια τροχιά.Η μεγαλύτερη ταχύτητα του πλανήτη όταν είναι κοντά σε περιήλιο προκύπτει από τη μεγαλύτερη απόσταση που καλύπτει σε κάθε 5 ημερών διάστημα.
Η τροχιά του Eρμή (κίτρινη).Οι ημερομηνίες αναφέρονται στο 2006
 Το μέγεθος των σφαιρών,αντιστρόφως ανάλογη με την απόστασή τους από τον ήλιο,χρησιμοποιείται για να δείξει τη ηλιοκεντρική απόσταση.Το γεγονός αυτό αλλάζει απόσταση από τον Ήλιο,σε συνδυασμό με 3:2 απήχηση σπιν τροχιάς περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά της,να οδηγήσει σε πολύπλοκες παραλλαγές της θερμοκρασίας της επιφάνειας. 
 Η τροχιά του Ερμή έχει την τάση με 7 βαθμούς με το επίπεδο της τροχιάς της Γης (η εκλειπτική).Ως αποτέλεσμα,οι διελεύσεις του Ερμή πέρα ​​από το πρόσωπο του Ήλιου μπορεί να συμβεί μόνο όταν ο πλανήτης διέρχεται από το επίπεδο της εκλειπτικής κατά τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ της Γης και του Ήλιου.Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε επτά χρόνια κατά μέσο όρο.
 Στο περιήλιο,η γωνιακή ταχύτητα τροχιάς του Ερμή υπερβαίνει τότε η γωνιακή ταχύτητα περιστροφής
 Η αξονική κλίση του Ερμή είναι σχεδόν μηδενική,με την καλύτερη τιμή που μετρήθηκε τόσο χαμηλά όσο 0.027 βαθμούς.Αυτό είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του Δία,η οποία έχει τη δεύτερη μικρότερη αξονική κλίση όλων των πλανητών σε 3,1 βαθμούς.Αυτό σημαίνει ότι για έναν παρατηρητή στους πόλους του Ερμή,ποτέ το κέντρο της ο ήλιος ανατέλλει πάνω από 2,1 λεπτών της μοίρας πάνω από τον ορίζοντα.
 Σε ορισμένα σημεία στην επιφάνεια του Ερμή,του παρατηρητή θα είναι σε θέση να δουν τον ήλιο να ανατέλλει περίπου στα μισά του δρόμου,στη συνέχεια,αντίστροφη και που πριν αυξηθεί και πάλι,όλα μέσα στην ίδια ημέρα.Στο περιήλιο,η γωνιακή ταχύτητα τροχιάς του Ερμή υπερβαίνει τότε η γωνιακή ταχύτητα περιστροφής.Έτσι,ο Ήλιος φαίνεται να κινείται σε οπισθοδρομική κατεύθυνση.Τέσσερις ημέρες μετά το περιήλιο,κανονική φαινομενική κίνηση του Ήλιου συνεχίζεται σε αυτά τα σημεία.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868