ΝΕΥΤΩΝΑΣ
Sir Isaac Newton
Γεννήθηκε: 4 Ιανουαρίου, 1643 στο Woolsthorpe, Lincolnshire, Αγγλία
Πεθανε: 31ης Μάρτη του 1727 στο Λονδίνο, Αγγλία
Ο Ισαάκ Νεύτων γεννήθηκε στο αρχοντικό του Woolsthorpe, κοντά Grantham στο Lincolnshire. Παρά το γεγονός ότι από το ημερολόγιο που χρησιμοποιείται κατά τη στιγμή της γέννησής του, γεννήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων 1642, δίνουμε την ημερομηνία 4, Ιαν. 1643 σε αυτό το βιογραφία που είναι η "διόρθωση" Γρηγοριανό ημερολόγιο ημερομηνία εναρμόνισή του με το σημερινό ημερολόγιο μας. (Το Γρηγοριανό ημερολόγιο δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία μέχρι το 1752.) Isaac Newton προερχόταν από μια οικογένεια αγροτών, αλλά ποτέ δεν γνώρισε τον πατέρα του, που ονομάζονται επίσης Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 1642, τρεις μήνες πριν ο γιος του γεννήθηκε. Αν και ο πατέρας Ισαάκ ιδιοκτησίας και τα ζώα που τον έκανε αρκετά πλούσιος άνθρωπος, ήταν εντελώς αμόρφωτος και δεν θα μπορούσε να υπογράψει το όνομά του.
Η μητέρα του Ισαάκ Hannah Ayscough ξαναπαντρεύτηκε Βαρνάβα Smith ο υπουργός της εκκλησίας στη Βόρεια Witham, ένα κοντινό χωριό, όταν ο Ισαάκ ήταν δύο ετών. Το μικρό παιδί είχε στη συνέχεια αφήνεται στη φροντίδα των Ayscough Margery τη γιαγιά του στο Woolsthorpe. Βασικά αντιμετωπίζονται ως ορφανού, ο Ισαάκ δεν είχε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Ο παππούς του James Ayscough ποτέ δεν αναφέρθηκε από τον Ισαάκ στη μετέπειτα ζωή του και το γεγονός ότι ο James άφησε τίποτα να τον Ισαάκ στη διαθήκη του, που όταν το αγόρι ήταν δέκα ετών, δείχνει ότι δεν υπήρχε αγάπη χάνεται μεταξύ των δύο.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ισαάκ ήταν πολύ πικρό για τη μητέρα και τον πατριό του, ο Βαρνάβας Smith. Κατά την εξέταση αμαρτίες του στην ηλικία δεκαεννέα, Ισαάκ που παρατίθενται: -
Απειλώντας τον πατέρα μου και τη μητέρα Smith για να τα κάψει και το σπίτι από πάνω τους.
Μετά τον θάνατο του πατριού του, το 1653, ο Νεύτωνας ζούσε σε μια διευρυμένη οικογένεια που αποτελείται από τη μητέρα του, η γιαγιά του, ένας ετεροθαλής αδελφός του, και δύο μισό-αδελφές. Από σύντομα μετά από αυτό το χρονικό διάστημα Ισαάκ άρχισε να παρακολουθεί την Ελευθέρα Σχολή Grammar σε Grantham. Αν και αυτό ήταν μόνο πέντε μίλια από το σπίτι του, τον Ισαάκ κατατεθεί με την οικογένεια Clark στο Grantham. Ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να έχει δείξει λίγο υπόσχεση στην ακαδημαϊκή εργασία. Εκθέσεις σχολείο του τον περιέγραψε ως «αδράνειας» και «απρόσεκτο». Η μητέρα του, από τώρα μια κυρία των λογικών του πλούτου και της ιδιοκτησίας, σκέφτηκε ότι ο μεγαλύτερος γιος της ήταν το κατάλληλο άτομο να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της και την περιουσία της. Ο Ισαάκ είχε ληφθεί μακριά από το σχολείο, αλλά σύντομα έδειξε ότι δεν είχε ταλέντο, ή το ενδιαφέρον, κατά τη διαχείριση ένα κτήμα.
Ένας θείος του, ο William Ayscough, αποφάσισε ότι ο Ισαάκ θα πρέπει να προετοιμαστούν για την εισαγωγή των πανεπιστημίων και, αφού έπεισε τη μητέρα του ότι αυτό ήταν το σωστό πράγμα που κάνει, ο Ισαάκ είχε το δικαίωμα να επιστρέψει στον ελεύθερο σχολείο μέσης εκπαίδευσης στο Grantham το 1660 για την ολοκλήρωση της σχολικής εκπαίδευσης του.Αυτή τη φορά κατέθεσε Stokes, ο οποίος ήταν ο διευθυντής του σχολείου, και φαίνεται ότι, παρά τις προτάσεις που είχε δείξει στο παρελθόν καμία ακαδημαϊκή υπόσχεση, ο Ισαάκ πρέπει να έχουν πείσει ορισμένα από αυτά γύρω του ότι είχε ακαδημαϊκή υπόσχεση.Κάποια στοιχεία δείχνουν ότι Stokes επίσης να πείσει τη μητέρα του Ισαάκ να τον αφήσει να γίνει δεκτός στο πανεπιστήμιο, έτσι είναι πιθανό ότι ο Ισαάκ είχε δείξει περισσότερη υπόσχεση στην πρώτη περίοδό του στο σχολείο από ό, τι δείχνουν οι εκθέσεις του σχολείου. Ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο προέρχεται από την λίστα Ισαάκ των αμαρτιών που αναφέρονται ανωτέρω. Αυτός απαριθμεί μία από τις αμαρτίες του, όπως: -... ρύθμιση καρδιά μου για το χρήμα, τη μάθηση, και την ευχαρίστηση περισσότερο από εσένα ...η οποία μας λέει ότι ο Ισαάκ πρέπει να είχε ένα πάθος για μάθηση.
Δεν ξέρουμε τίποτα για το τι έμαθε ο Ισαάκ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο, αλλά Stokes ήταν ικανός άνθρωπος και είναι σχεδόν βέβαιο ότι έδωσε Ισαάκ ιδιωτική προπόνηση και μια καλή γείωση. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έμαθε οποιαδήποτε μαθηματικά, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την εισαγωγή του Stokes να Στοιχεία του Ευκλείδη το οποίο ήταν και σε θέση να διδασκαλίας (αν και υπάρχουν στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω τα οποία ο Νεύτωνας δεν είχε διαβάσει Ευκλείδης πριν από 1663). Ανέκδοτα αφθονούν για μια μηχανική ικανότητα που Ισαάκ εμφανίζονται στο σχολείο και οι ιστορίες λένε των δεξιοτήτων του, στη λήψη μοντέλα μηχανών, ιδίως των ρολογιών και των ανεμόμυλων. Ωστόσο, όταν βιογράφοι ζητούν πληροφορίες για διάσημα πρόσωπα, υπάρχει πάντα μια τάση για τους ανθρώπους να αναφέρουν τι σκέφτονται αναμένεται από αυτούς, και αυτά τα ανέκδοτα μπορεί απλά να γίνει αργότερα από εκείνους που θεωρούν ότι το πιο διάσημο επιστήμονα στον κόσμο, θα έπρεπε να είχε αυτές τις ικανότητες στο σχολείο.
Newton εισήλθε παλιά College του θείου του, Trinity College του Cambridge, στις 5 Ιουνίου 1661. Ήταν μεγαλύτερα από ό, τι οι περισσότεροι από τους συμφοιτητές του, αλλά, παρά το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν οικονομικά ευκατάστατος, μπήκε σαν φοιτητής πληρώνων ευθηνά δίδακτρα. Ένας φοιτητής πληρώνων ευθηνά δίδακτρα στο Cambridge ήταν ένας φοιτητής που πήρε επίδομα προς τις δαπάνες κολλεγίων σε αντάλλαγμα για την ενεργώντας ως υπάλληλος σε άλλους μαθητές. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει κάποια ασάφεια στη θέση του ως φοιτητής πληρώνων ευθηνά δίδακτρα, γιατί φαίνεται να συνδέεται με «την καλύτερη κατηγορία" μαθητές και όχι άλλα sizars. Westfall έχει προτείνει ότι ο Νεύτωνας μπορεί να είχε Humphrey Babington, ένα μακρινό συγγενή του, που ήταν συνεργάτης της Αγίας Τριάδας, ως προστάτη του. Αυτή η λογική εξήγηση θα ταίριαζε καλά με αυτό που είναι γνωστό και σημαίνει ότι η μητέρα του δεν τον υπόκεινται άσκοπα σε δυσκολία, όπως μερικοί από τους βιογράφους του ισχυρισμού.
Στόχος του Νεύτωνα στο Cambridge ήταν πτυχίο νομικής. Η διδασκαλία στο Cambridge ήταν κυριαρχείται από τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, αλλά κάποια ελευθερία της μελέτης έγινε δεκτή κατά το τρίτο έτος του προγράμματος σπουδών. Νεύτων μελέτησε τη φιλοσοφία του Ντεκάρτ, Gassendi, Hobbes, και ιδίως Boyle. Η μηχανική του Κοπέρνικου αστρονομίας του Galileo τον προσέλκυσε και σπούδασε, επίσης, Οπτικής του Kepler. Κατέγραψε τις σκέψεις του σε ένα βιβλίο το οποίο με τίτλο Quaestiones Quaedam Philosophicae (Ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα). Πρόκειται για μια συναρπαστική άποψη για το πώς οι ιδέες του Νεύτωνα ήταν ήδη σχηματίζουν γύρω 1664. Διετέλεσε Επικεφαλής του κειμένου με τη Λατινική δήλωση που σημαίνει "ο Πλάτωνας είναι ο φίλος μου, ο Αριστοτέλης είναι ο φίλος μου, αλλά ο καλύτερος φίλος μου είναι η αλήθεια» που θα παρουσιάζει τον εαυτό του ελεύθερο στοχαστή από ένα πρώιμο στάδιο.
Πώς Newton εισήχθη για τις πιο προηγμένες μαθηματικές κείμενα της εποχής του είναι ελαφρώς λιγότερο σαφής. Σύμφωνα με τον de Moivre, το ενδιαφέρον του Νεύτωνα στα μαθηματικά ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1663, όταν αγόρασε ένα βιβλίο αστρολογίας σε εμπορική έκθεση σε Cambridge και διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τα μαθηματικά σε αυτό. Προσπαθώντας να διαβάσει ένα βιβλίο τριγωνομετρία, ανακάλυψε ότι δεν είχε γνώση της γεωμετρίας και έτσι αποφάσισε να διαβάσετε έκδοση Barrow των Στοιχείων του Ευκλείδη. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν τόσο εύκολο που ο ίδιος σχεδόν παρατήσει αλλά ο ίδιος: -... άλλαξε το μυαλό του όταν διάβασε ότι παραλληλόγραμμα από την ίδια βάση και μεταξύ των ίδιων παραλληλισμοί είναι ίσοι.
Επιστρέφοντας στην αρχή, το Newton διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο με μια νέα σχέση. Στη συνέχεια στράφηκε προς Clavis Oughtred του Mathematica και La Descartes »Géométrie.Η νέα άλγεβρα και αναλυτική γεωμετρία του Βιέτ διαβάστηκε από τον Νεύτωνα από την έκδοση Frans van Schooten της συλλέγονται τα έργα Viète που δημοσιεύθηκε το 1646.Άλλα σημαντικά έργα των μαθηματικών το οποίο μελέτησε όλο αυτό το διάστημα ήταν η πρόσφατα δημοσιευμένη εργασία από μεγάλες van Schooten Geometria ένα Renato des Cartes που εμφανίστηκε σε δύο τόμους το 1659-1661. Το βιβλίο περιείχε σημαντικό προσαρτήματα από τρεις από τους μαθητές van Schooten, η Jan de Witt, Johan Hudde, και Hendrick van Heuraet. Νεύτων μελέτησε επίσης Άλγεβρα Wallis και φαίνεται ότι το πρώτο πρωτότυπο μαθηματικό έργο του προήλθε από τη μελέτη του κειμένου αυτού.Διάβασε μέθοδος Wallis για την εξεύρεση πλατεία της ίσης περιοχή σε μια παραβολή και μια υπερβολή η οποία χρησιμοποιείται indivisibles. Newton γίνονται σημειώσεις σχετικά με τη θεραπεία Wallis της σειράς, αλλά και επινόησε το δικό αποδείξεις του για τα γραπτά θεωρήματα: -Έτσι Wallis doth αυτό, αλλά μπορεί να γίνει έτσι ...
Θα ήταν εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι το ταλέντο του Νεύτωνα άρχισαν να εμφανίζονται κατά την άφιξη της Barrow στο Lucasian καρέκλα στο Κέιμπριτζ το 1663, όταν έγινε συνεργάτης στο Trinity College. Σίγουρα η ημερομηνία ταιριάζει με το ξεκίνημα της βαθιάς μαθηματικές μελέτες του Νεύτωνα. Ωστόσο, φαίνεται ότι το 1663 η ημερομηνία αυτή είναι απλώς μια σύμπτωση και ότι ήταν μόνο μερικά χρόνια αργότερα ότι Barrow αναγνώρισε την μαθηματική ιδιοφυΐα μεταξύ των μαθητών του.
Παρά κάποιες ενδείξεις ότι η πρόοδος του δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, Newton εξελέγη μελετητής στις 28 Απριλίου 1664 και έλαβε το πτυχίο του τον Απρίλιο του 1665. Φαίνεται ότι η επιστημονική ιδιοφυΐα του δεν είχε ακόμα εμφανιστεί, αλλά το έκανε έτσι ξαφνικά, όταν η πανούκλα έκλεισε το Πανεπιστήμιο το καλοκαίρι του 1665 και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Lincolnshire. Εκεί, σε μια περίοδο μικρότερη των δύο ετών, ενώ ο Νεύτωνας ήταν ακόμη κάτω των 25 ετών, ξεκίνησε την επαναστατική πρόοδο στα μαθηματικά, οπτική, φυσική, την αστρονομία.
Όταν το Πανεπιστήμιο του Cambridge ξανάνοιξε μετά από την πανούκλα το 1667, ο Νεύτωνας ο ίδιος προτείνει ως υποψήφιο για μια υποτροφία. Τον Οκτώβριο εξελέγη για μια μικρή υποτροφία στο Trinity College, αλλά, μετά την απονομή το μεταπτυχιακό του, εξελέγη για μια σημαντική υποτροφία στην Ιούλιο του 1668 η οποία του επέτρεψε να δειπνήσουν στο πίνακα των υποτρόφων. Τον Ιούλιο του 1669 Barrow προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι μαθηματικά επιτεύγματα του Νεύτωνα έγινε γνωστή στον κόσμο. Έστειλε το κείμενο του
[Ο Νεύτωνας] με έφερε τις προάλλες κάποια χαρτιά, όπου αυτός που καθορισμό των μεθόδων υπολογισμού των διαστάσεων των μεγεθών όπως αυτή του κ. Mercator σχετικά με την υπερβολή, αλλά πολύ γενικά? Όπως επίσης για την επίλυση των εξισώσεων? Η οποία υποθέτω ότι θα σας παρακαλώ? Και εγώ διαβιβάζει όλους αυτούς που από την επόμενη.
Collins αντιστοιχούσε με όλους τους κορυφαίους μαθηματικούς της ημέρας, ώστε δράση Barrow θα πρέπει να έχουν οδηγήσει σε γρήγορη αναγνώριση. Collins έδειξε Brouncker, ο πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας, τα αποτελέσματα του Νεύτωνα (με την άδεια του συγγραφέα), αλλά μετά από αυτή του Νεύτωνα ζήτησε χειρόγραφο του να επιστραφεί.Collins δεν θα μπορούσε να δώσει μια λεπτομερή αναφορά, αλλά de Sluze και Γρηγόριος έμαθε κάτι από το έργο του Νεύτωνα μέσω Collins. Barrow παραιτήθηκε την καρέκλα Lucasian το 1669 για να αφοσιωθεί στη θεότητα, συνιστώντας ότι ο Νεύτωνας (ακόμα μόνο 27 χρονών) να διοριστεί στη θέση του. Αμέσως μετά από αυτή του Νεύτωνα μετέβησαν στο Λονδίνο και συναντήθηκε δύο φορές με Collins αλλά, όπως έγραψε στον Γρηγόριο: -
... έχοντας πλέον γνωριμία μαζί του εγώ δεν πιστεύω ότι γίνεται να τον παροτρύνω να επικοινωνούν τίποτα.
Πρώτο έργο του Νεύτωνα, όπως Lucasian καθηγητής ήταν οπτική και αυτό ήταν το θέμα του πρώτου κύκλου διαλέξεων του άρχισε τον Ιανουάριο του 1670. Είχε καταλήξει στο συμπέρασμα κατά τη διάρκεια των δύο ετών πανούκλα ότι λευκό φως δεν είναι μια απλή οντότητα. Κάθε επιστήμονας από το Αριστοτέλειο είχαν πιστέψει ότι το λευκό φως ήταν μια βασική ενιαία οντότητα, αλλά η χρωματική εκτροπή σε ένα φακό τηλεσκόπιο πεπεισμένος Newton διαφορετικά. Όταν πέρασε μια λεπτή ακτίνα του ήλιου μέσα από ένα γυάλινο πρίσμα του Νεύτωνα σημείωσε το φάσμα των χρωμάτων που διαμορφώθηκε.
Υποστήριξε ότι λευκό φως είναι πραγματικά ένα μείγμα από πολλά διαφορετικά είδη ακτινοβολίας που διαθλάται σε ελαφρώς διαφορετικές γωνίες, και ότι κάθε διαφορετικό τύπο ακτίνων παράγει μια διαφορετική φασματική χρώμα. Newton οδηγήθηκε από αυτό το σκεπτικό στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι τα τηλεσκόπια που χρησιμοποιούν διαθλώνται φακοί θα υποφέρουν πάντα τη χρωματική εκτροπή. Είναι ως εκ τούτου πρότεινε και κατασκεύασε ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο.
Το 1672 Newton εξελέγη Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας μετά από δωρεά κατοπτρικό τηλεσκόπιο. Επίσης το 1672 ο Νεύτωνας δημοσίευσε πρώτη επιστημονική εργασία του στο φως και το χρώμα της Φιλοσοφικής Συναλλαγές της Βασιλικής Εταιρείας. Το χαρτί ήταν γενικά καλή υποδοχή αλλά Hooke και Huygens αντιτάχθηκε στην προσπάθεια του Νεύτωνα για να αποδείξει, από το πείραμα και μόνο, ότι το φως αποτελείται από την κίνηση των μικρών σωματιδίων και όχι κύματα. Η ρεσεψιόν ότι η δημοσίευση του έλαβε δεν έκανε τίποτα για να βελτιωθεί η στάση του Νεύτωνα για να κάνει τα αποτελέσματά του είναι γνωστή στον κόσμο. Ήταν πάντα τραβιέται προς δύο κατευθύνσεις, υπήρχε κάτι στη φύση του, που ήθελε τη φήμη και την αναγνώριση ακόμη πλευρά του να τον φοβούνται την κριτική και ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγουν την κριτική ήταν να δημοσιεύσει τίποτα. Σίγουρα θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αντίδρασή του στην κριτική ήταν παράλογη, και σίγουρα ο στόχος του να ταπεινώσει Hooke στο δημόσιο, λόγω των απόψεων του ήταν φυσιολογική.Ωστόσο, ίσως λόγω της ήδη μεγάλης φήμης του Νεύτωνα, σωματιδιακή θεωρία του βασίλεψε μέχρι την κυματική θεωρία αναβίωσε κατά τον 19ο αιώνα.
Σχέσεις του Νεύτωνα με Hooke επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν, το 1675, Hooke ισχυρίστηκε ότι ο Νεύτωνας είχε κλέψει μερικά από οπτικά αποτελέσματα του. Παρά το γεγονός ότι οι δύο άνδρες έκαναν την ειρήνη τους με την ανταλλαγή επιστολών της ευγενικής, Newton κλείστηκε στον εαυτό του και μακριά από το Royal Society που συνδέονται με Hooke ως ένας από τους ηγέτες της. Έχει καθυστερήσει τη δημοσίευση ενός πλήρως υπόψη των οπτικών ερευνών του μέχρι μετά το θάνατο του Hooke το 1703. Opticks Νεύτωνα εμφανίστηκε το 1704. Ασχολήθηκε με τη θεωρία του φωτός και του χρώματος και μεέρευνες από τα χρώματα των λεπτών φύλλων«Νεύτωνα δαχτυλίδια» καιδιάθλασης του φωτός.
Για να εξηγήσει ορισμένες από τις παρατηρήσεις του, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μια θεωρία των κυμάτων του φωτός σε συνδυασμό με σωματιδιακή θεωρία του.
Ένα άλλο επιχείρημα, αυτή τη φορά με την αγγλική Ιησουιτών στη Λιέγη πάνω από τη θεωρία του χρώματος, οδήγησε σε μια βίαιη ανταλλαγή επιστολών, τότε το 1678 ο Νεύτωνας φαίνεται να έχει υποστεί νευρικό κλονισμό. Η μητέρα του πέθανε τον επόμενο χρόνο, αποσύρθηκε περαιτέρω στο καβούκι του, ανάμιξη όσο το δυνατόν λιγότερο με τους ανθρώπους για πολλά χρόνια.
Μεγαλύτερο επίτευγμα του Νεύτωνα ήταν το έργο του στη φυσική και την ουράνια μηχανική, η οποία κορυφώθηκε με τη θεωρία της παγκόσμιας έλξης. Με το 1666 ο Νεύτωνας είχε παλιότερες εκδόσεις του τρεις νόμους της κίνησης. Είχε ανακαλύψει, επίσης, ο νόμος δίνει τη φυγόκεντρο δύναμη σε ένα σώμα που κινείται ομοιόμορφα σε κυκλική τροχιά. Ωστόσο δεν έχουμε μια σωστή κατανόηση των μηχανισμών της κυκλικής κίνησης.
Καινοφανή θεωρία του Νεύτωνα του 1666 ήταν να φανταστεί κανείς ότι η βαρύτητα της Γης επηρέασε τη Σελήνη, την καταπολέμηση της εξισορρόπησης φυγόκεντρο δύναμη του. Από το νόμο του της φυγόκεντρης δύναμης και τρίτος νόμος του Kepler για την κίνηση των πλανητών, Newton προκύπτει ο νόμος του αντιστρόφου τετραγώνου.
Το 1679, ο Νεύτωνας αντιστοιχούσε με Hooke ο οποίος είχε γράψει σε Newton υποστηρίζοντας: -
... ότι η έλξη είναι πάντα σε αντίγραφο ανάλογα με την απόσταση από το κέντρο Reciprocall ...
M Nauenberg γράφει λογαριασμό της επόμενης γεγονότα: -
Μετά το 1679 η αλληλογραφία του με τον Χουκ, ο Νεύτωνας, από τον λογαριασμό του, βρήκε μια απόδειξη ότι επιτόπιων δειγματοληπτικών νόμος του Κέπλερ ήταν συνέπεια της κεντρομόλες δυνάμεις, και αυτός έδειξε επίσης ότι αν η τροχιακή καμπύλη είναι μία έλλειψη στο πλαίσιο της δράσης των κεντρικών δυνάμεων, στη συνέχεια, η ακτινική εξάρτηση της δύναμης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το τετράγωνο της απόστασης από το κέντρο.
Η ανακάλυψη αυτή έδειξε την φυσική σημασία του το δεύτερο νόμο του Κέπλερ.
Το 1684 Halley, κουρασμένοι από το Hooke επαίρεται [M Nauenberg]: -
... ρώτησε Newton τι τροχιά ένα σώμα ακολούθησε στο πλαίσιο ενός αντιστρόφου τετραγώνου δύναμη, και ο Νεύτωνας απάντησε αμέσως ότι θα ήταν μια έλλειψη. Ωστόσο, στην «De Motu ..» έδωσε μόνο μια απόδειξη της το αντίστροφο θεώρημα ότι αν η τροχιά είναι μία έλλειψη η δύναμη αντιστρόφου τετραγώνου. Η απόδειξη ότι αντιστρόφου τετραγώνου δυνάμεις συνεπάγεται κωνική τροχιές τμήμα σχεδίασε με Cor. 1 έως Πρότ 13 στο Βιβλίο 1 από την δεύτερη και τρίτη έκδοση του "Principia", αλλά όχι στην πρώτη έκδοση.
Halley έπεισε Newton για να γράψει μια πλήρη θεραπεία της νέας φυσικής του και η εφαρμογή της για την αστρονομία. Πάνω από ένα χρόνο αργότερα (1687) Newton δημοσίευσε την philosophiae Naturalis Principia Mathematica ή Principia, όπως είναι πάντα γνωστή.
Το Principia αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο επιστημονικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ.Newton ανέλυσε την κίνηση των σωμάτων στην αντίσταση και μη-αντίσταση μέσα στο πλαίσιο της δράσης της κεντρομόλες δυνάμεις. Τα αποτελέσματα ήταν εφαρμόζεται σε τροχιά γύρω από φορείς, βλήματα, εκκρεμή, και η ελεύθερη πτώση κοντά στην Γη. Τόνισε, επίσης, έδειξε ότι οι πλανήτες είχαν προσελκύσει προς τον ήλιο με μια δύναμη ποικίλλει ως το αντίστροφο τετράγωνο της απόστασης και της γενικευμένης ότι όλα τα ουράνια σώματα προσελκύσει αμοιβαία.
Η περαιτέρω γενίκευση οδήγησε Newton με το νόμο της παγκόσμιας έλξης: -
... όλη η ύλη προσελκύει όλα τα άλλα θέματα με δύναμη ανάλογη του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογη προς το τετράγωνο της απόστασης μεταξύ τους.
Newton εξήγησε ένα ευρύ φάσμα παρελθόν δεν είχαν σχέση φαινόμενα: η εκκεντρική τροχιές των κομητών, τις παλίρροιες και τις παραλλαγές τους, η μετάπτωση του άξονα της Γης, και η κίνηση της Σελήνης, όπως ενόχλησή της από τη βαρύτητα του Ήλιου. Το έργο αυτό έκανε ο Νεύτωνας, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. Η Continental επιστήμονες σίγουρα δεν αποδέχθηκε την ιδέα της δράσης σε μια απόσταση και συνέχισαν να πιστεύουν στη θεωρία δίνη Descartes », όπου οι δυνάμεις της εργασίας μέσω της επαφής. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την καθολική θαυμασμό για την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη του Νεύτωνα.
James II έγινε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, στις 6 Φεβρουαρίου 1685. Είχε γίνει μια μετατροπή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 1669, αλλά όταν ήρθε στο θρόνο είχε ισχυρή υποστήριξη από Αγγλικανούς καθώς και Καθολικοί. Ωστόσο εξεγέρσεις προέκυψε, το οποίο James τεθεί κάτω, αλλά άρχισε να Προτεστάντες δυσπιστία και άρχισε να διορίζει αξιωματικούς Ρωμαϊκή Καθολική στο στρατό. Στη συνέχεια προχώρησε ακόμη περισσότερο, για το διορισμό μόνο Καθολικοί, όπως οι δικαστές και αξιωματικούς του κράτους. Κάθε φορά που μια θέση στην Οξφόρδη ή Cambridge έμεινε κενή, ο βασιλιάς διόρισε μια Ρωμαιοκαθολική για να το γεμίσετε. Newton ήταν ένθερμος Προτεστάντες και κατηγορηματικά αντίθετη με αυτό που είδε ως μια επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Όταν ο βασιλιάς προσπάθησε να επιμείνει ότι ένας μοναχός Benedictine να δοθεί ένα βαθμό, χωρίς να λάβει καμία εξετάσεις ή ορκωμοσία των απαιτούμενων όρκους, Newton έγραψε ο Αντιπρόεδρος: -
Να είστε θαρραλέοι και σταθερή τους Νόμους και δεν μπορείτε να αποτύχει.
Ο Αντιπρόεδρος ακολούθησε τη συμβουλή του Νεύτωνα και απολύθηκε από τη θέση του.Ωστόσο Newton συνέχισαν να υποστηρίζουν την υπόθεση έντονα την προετοιμασία των εγγράφων που πρέπει να χρησιμοποιούνται από το Πανεπιστήμιο για την άμυνά της.Ωστόσο William των Orange είχαν προσκληθεί από πολλούς ηγέτες να φέρει έναν στρατό στην Αγγλία για να νικήσει τον James. William προσγειώθηκε το Νοέμβριο του 1688 και τον James, διαπιστώνοντας ότι οι Προτεστάντες είχε αφήσει το στρατό του, κατέφυγε στη Γαλλία. Το Πανεπιστήμιο του Cambridge εκλεγεί Newton, τώρα γνωστή για την έντονη υπεράσπισή του από το πανεπιστήμιο, ως ένα από τα δύο μέλη τους στη Σύμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15 Ιανουαρίου 1689. Αυτό το Κοινοβούλιο δήλωσε ότι ο James είχε παραιτήθηκε και Φεβρουάριος 1689 προσέφερε το στέμμα στον William και Mary. Newton ήταν στο ύψος των μόνιμων του - θεωρείται ως ηγέτης του πανεπιστημίου και ένας από τους πιο επιφανείς μαθηματικοί στον κόσμο. Ωστόσο, η εκλογή του στο Κοινοβούλιο μπορεί να ήταν το γεγονός που τον άφησε να δει ότι υπήρχε ζωή στο Λονδίνο, η οποία ενδέχεται να προσφύγει σε αυτόν περισσότερο από τον ακαδημαϊκό κόσμο στο Cambridge.
Μετά από να υποστούν δεύτερο νευρικό κλονισμό το 1693, ο Νεύτωνας αποσύρθηκε από την έρευνα. Οι λόγοι για την κατανομή αυτή συζητήθηκε από τους βιογράφους του και πολλές θεωρίες έχουν προταθεί: η χημική δηλητηρίαση, ως αποτέλεσμα των πειραμάτων αλχημεία του? Απογοήτευση με έρευνες του? Από τη λήξη μιας προσωπικής φιλίας με Fatio de Duillier, ελβετική γεννήθηκε κάτοικος μαθηματικός στο Λονδίνο? και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του. Newton ο ίδιος κατηγόρησε την έλλειψη ύπνου, αλλά αυτό ήταν σχεδόν σίγουρα ένα σύμπτωμα της ασθένειας και όχι την αιτία της. Φαίνεται ότι υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι η ασθένεια ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατάθλιψη, μια ψυχική ασθένεια πρέπει να έχει υποστεί από το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ίσως έκανε χειρότερα από μερικά από τα γεγονότα που μόλις που αναφέρονται.
Newton αποφάσισε να αφήσει Cambridge να λάβει θέση της κυβέρνησης στο Λονδίνο, να γίνει φύλακας του Βασιλικού Νομισματοκοπείου το 1696 και το Μάστερ το 1699. Ωστόσο, δεν παραιτηθεί θέσεις του στο Cambridge μέχρι 1701. Όπως Μάστερ του Νομισματοκοπείου, προσθέτοντας τα έσοδα από τα κτήματα του, βλέπουμε ότι ο Νεύτωνας ήταν ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Για πολλούς ανθρώπους μια θέση, όπως η Master του Νομισματοκοπείου θα είχε αντιμετωπιστεί ως απλά μια επιβράβευση για επιστημονικά επιτεύγματα τους. Newton δεν αντιμετωπίζουν ως τέτοια και έκανε μια μεγάλη συνεισφορά στο έργο του Νομισματοκοπείου. Την οδήγησε μέσα από την δύσκολη περίοδο της recoinage και ήταν ιδιαίτερα δραστήρια σε μέτρα για την αποτροπή της παραχάραξης του νομίσματος.
Το 1703 εξελέγη πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας και εξελέγη εκ νέου κάθε χρόνο μέχρι το θάνατό του. Ήταν ιππότης το 1705 από τη βασίλισσα Anne, ο πρώτος επιστήμονας που είναι τόσο τιμηθεί για το έργο του. Ωστόσο, το τελευταίο μέρος της ζωής του δεν ήταν εύκολη, κυριαρχείται από πολλές απόψεις με τη διαμάχη με τον Leibniz στην οποία τους είχε εφεύρει το λογισμό.
Λαμβάνοντας υπόψη την οργή ότι ο Νεύτωνας είχε δείξει σε όλη τη ζωή του όταν επέκρινε, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι πέταξε σε μια παράλογη ψυχραιμία κατά Leibniz. Έχουμε δώσει λεπτομέρειες αυτής της διαμάχης στην βιογραφία του Leibniz και παραπέμπει τον αναγνώστη σε αυτό το άρθρο για λεπτομέρειες. Ίσως το μόνο που αξίζει να σχετίζονται εδώ είναι το πώς ο Νεύτωνας χρησιμοποίησε τη θέση του ως Πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας. Με την ιδιότητα αυτή είχε διορίσει έναν "αμερόληπτη" επιτροπή για να αποφασίσει εάν αυτός ή ο Leibniz ήταν ο εφευρέτης του λογισμού. Έγραψε την επίσημη έκθεση της επιτροπής (αν και φυσικά δεν εμφανίζονται κάτω από το όνομά του), η οποία δημοσιεύθηκε από την Royal Society, και έγραψε στη συνέχεια μια αναθεώρηση (και πάλι ανώνυμα), η οποία εμφανίστηκε στη Φιλοσοφική Συναλλαγές της Βασιλικής Εταιρείας.