ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 4:44 μ.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΕΡΜΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

|

ΕΡΜΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 

   Ο Ερμής, ο προάγγελος των Ολύμπιων θεών, είναι ο γιος του Δία και της νύμφης Μαία, κόρη του Άτλαντα και μία από τις Πλειάδες. Ο Ερμής είναι ο θεός των βοσκών, των ταξιδιών της γης, των έμπορων, των μέτρων και σταθμών,των ρητόρων, της λογοτεχνίας, του αθλητισμού και των κλεφτών, και γνωστός για την πονηριά και την εξυπνάδα του. Το πιο σημαντικό, είναι ο αγγελιοφόρος των θεών.Πέρα από αυτό ήταν επίσης ένας μικρός προστάτης της ποίησης.Λατρευόταν σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αρκαδία.
 Ο Ερμής, ο προάγγελος των Ολύμπιων θεών, είναι ο γιος του Δία και της νύμφης Μαία, κόρη του Άτλαντα και μία από τις Πλειάδες.
  Σύμφωνα με το μύθο, ο Ερμής γεννήθηκε σε μια σπηλιά στο όρος Κυλλήνης στην Αρκαδία. Αυτή είναι όπου ο Απόλλων, ο αδελφός του, βόσκουσε τα ζώα του. Ο Ερμής έκλεψε έναν αριθμό των ζώων και τους οδήγησε πίσω στην Ελλάδα. Τους έκρυψε σε μια μικρή σπηλιά κοντά στην πόλη της Πύλου και κάλυψε τα ίχνη τους. Πριν την επιστροφή στο σπήλαιο πιάστηκε από χελώνα, σκότωσε και απομακρύνεται σωθικά της. Χρησιμοποιώντας και τα έντερα από μια αγελάδα κλαπεί από τον Απόλλωνα και το κοίλο όστρακο, έκανε την πρώτη λύρα. Όταν έφτασε στη σπηλιά ο ίδιος τυλιγμένο πίσω στο φάσκιωμα ζώνες. Όταν ο Απόλλωνας συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα ληστείας διαμαρτυρήθηκε για την Maia που είχε ο Ερμής ο οποίος είχε πάρει τα βοοειδή του. Maia κοίταξε στον Ερμή και είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι, όπως ο ίδιος εξακολουθεί να είναι τυλιγμένο σε φάσκιωμα ζώνες. Ο Δίας την πανίσχυρη παρενέβη λέγοντας ότι έβλεπαν και Ερμής πρέπει να επιστρέψουν τα ζώα στον Απόλλωνα.Δεδομένου ότι το επιχείρημα συνέχισε, ο Ερμής άρχισε να παίζει λύρα του. Η γλυκιά μουσική μαγεμένο Απόλλωνα, και πρόσφερε ο Ερμής για να κρατήσει τα βοοειδή, σε αντάλλαγμα για τη λύρα. Απόλλων αργότερα έγινε ο Μέγας Διδάσκαλος του οργάνου, και έγινε επίσης ένα από τα σύμβολά του. Αργότερα, ενώ ο Ερμής παρακολούθησαν πάνω από το κοπάδι του, ανακάλυψε την σωλήνες γνωστό ως σύριγγα (παν-σωλήνων), που έκανε από καλάμια. 
Το πιο σημαντικό, είναι ο αγγελιοφόρος των θεών.Πέρα από αυτό ήταν επίσης ένας μικρός προστάτης της ποίησης.Λατρευόταν σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αρκαδία.
  Ο Ερμής, επίσης, πιστώνεται με την επινόηση του αυλού.Απόλλωνα, επιθυμητή και αυτό το μέσο, ​​έτσι ώστε ο Ερμής ανταλλάσσονται με τον Απόλλωνα και έλαβε χρυσό ραβδί του, το οποίο Ερμής αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως κήρυκες του προσωπικού του. (Σε άλλες εκδόσεις του Δία έδωσε ο Ερμής προαναγγέλλει το προσωπικό του).
  Όντας ο κήρυκας (αγγελιοφόρος των θεών), ήταν καθήκον του να καθοδηγήσει τις ψυχές των νεκρών στον κάτω κόσμο, το οποίο είναι γνωστό ως ψυχοπομπός. Ήταν, επίσης, στενά συνδεδεμένη με την ανατροφή τα όνειρα στους θνητούς. Ο Ερμής είναι συνήθως απεικονίζεται με ένα ευρύ-γείσο καπέλο ή ένα φτερωτό κάλυμμα, φτερωτά πέδιλα και το προσωπικό κήρυκες (κηρύκειο στα ελληνικά, ή κηρύκειο στα λατινικά). Ήταν συχνά εμφανίζεται ως άξονα με δύο λευκές κορδέλες, αν και αργότερα εκπροσωπήθηκε από φίδια διαπλέκονται σε ένα σχήμα οκτώ σχήμα, και τον άξονα συχνά είχε φτερά επισυνάπτεται. Τα ρούχα που φόρεσε ήταν συνήθως εκείνη ενός ταξιδιώτη, ή ότι ο εργάτης ή βοσκός. Άλλα σύμβολα του Ερμή είναι ο κόκορας, χελώνα και το πορτοφόλι ή θήκη.
 Αρχικά ο Ερμής ήταν ένας φαλλικός θεός, που συνδέονται με τη γονιμότητα και την καλή τύχη, αλλά και προστάτης των δρόμων και των συνόρων. Το όνομά του προέρχεται από Herma, ο πληθυντικός είναι hermaiherm ήταν ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο πυλώνα είτε σε πέτρα ή χαλκό, με την κεφαλή του Ερμή (συνήθως με μια γενειάδα), που κοσμούσαν το πάνω μέρος του πυλώνα, καθώς και ανδρικά γεννητικά όργανα κοντά στη βάση του τον πυλώνα.Αυτοί ήταν που χρησιμοποιούνται για τις οδικές και συνοριακών δείκτες. Επίσης, στην Αθήνα στάθηκαν έξω από τα σπίτια για να βοηθήσει αποκρούσει το κακό. Στην Αθήνα του 415 π.Χ., λίγο πριν την αθηναϊκή πανί σύνολο του στόλου κατά Συρακούσες (κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου), όλες τις Ερμές σε όλη την Αθήνα είχαν παραμορφωθεί. Αυτό αποδόθηκε σε ανθρώπους που ήταν ενάντια στον πόλεμο. Οι προθέσεις τους ήταν να ρίχνει κακούς οιωνούς για την εκστρατεία, επιδιώκοντας να προσβάλει τον θεό του ταξιδιού. (Αυτό δεν έχει ποτέ αποδειχθεί ως ο πραγματικός λόγος για τον ακρωτηριασμό των Ερμών.)
  Οι απόγονοι του Ερμή πιστεύεται ότι είναι ο Πάνας και ο Ερμαφρόδιτος. Ο Ερμής, όπως με τους άλλους θεούς είχε πολλές υποθέσεις με τις νύμφες θεές και θνητούς. Σε ορισμένες μύθους ακόμη και τα αιγοπρόβατα. Pan, ο άνθρωπος μισή κατσίκα μισό, πιστεύεται ότι είναι ο γιος του Ερμή και Δρυόπη, η κόρη του βασιλιά Δρυόπων.Τρομοκρατημένη μητέρα του όταν γεννήθηκε, σε τέτοιο βαθμό που έφυγε με τρόμο στη θέα του νέου γεννήθηκε ο γιος της. Ερμής πήρε τον Πάνα στον Όλυμπο ήταν οι θεοί αποκαλύφθηκε στην γέλιο του και την εμφάνισή του και έγινε ο προστάτης των αγρούς, στα δάση, βοσκούς και τα κοπάδια. Abderus, σύντροφος του ήρωα Ηρακλή, είναι επίσης πιστεύεται ότι είναι ο γιος του Ερμή, είχε καταβροχθίσει ο άλογα του Διομήδη, αφού ο Ηρακλής είχε αφήσει υπεύθυνος για την άγρια ​​θηρία. Ερμαφρόδιτος (επίσης γνωστή ως Aphroditus) επινοήθηκε μετά την ένωση του Ερμή και της Αφροδίτης. Γεννήθηκε στο όρος Ίδη, αλλά αυτός είχε τεθεί από την Ναϊάδες (νύμφες του γλυκού νερού). Ήταν ένα ανδρόγυνο (που έχει τα χαρακτηριστικά και των δύο φύλων) θεότητα, απεικονίζονται είτε ως ένας όμορφος νέος, αλλά με τα γυναικεία στήθη, ή όπως η Αφροδίτη με ανδρικά γεννητικά όργανα.
Οι απόγονοι του Ερμή πιστεύεται ότι είναι ο Πάνας και ο Ερμαφρόδιτος. Ο Ερμής, όπως με τους άλλους θεούς είχε πολλές υποθέσεις με τις νύμφες θεές και θνητούς. 
  Ήταν ο Ερμής ο οποίος απελευθερώθηκε από την Ιώ, την ερωμένη του Δία, από τους εκατό γίγαντες Argus, ο οποίος είχε διαταχθεί από την Ήρα, η ζηλιάρα σύζυγος του Δία, για να παρακολουθήσουν πάνω της. Ερμής γοήτευσε ο γίγαντας με τον αυλό του, και ενώ κοιμόταν Άργος Ερμής έκοψαν το κεφάλι του και κυκλοφόρησε Ιώ. Ήρα, ως χειρονομία του χάρη στην πιστός υπηρέτης της, διάσπαρτα τα εκατό μάτια του Άργους πάνω από την ουρά του παγωνιού (ιερό πτηνό Heras »). Ερμής χρησιμοποιείται, επίσης, εφευρετικότητα και τις ικανότητές του να πείσει την νύμφη Καλυψώ να απελευθερώσει τον Οδυσσέα, την περιπλάνηση ήρωα, από την γοητεία της. Είχε διατηρηθεί ο Οδυσσέας σε αιχμαλωσία, αφού ο ίδιος ναυάγησε στο νησί Ωγυγία της, υποσχόμενη να τον αθανασία αν παντρεύτηκε, αλλά ο Δίας έστειλε τον Ερμή να απελευθερώσει τον Οδυσσέα. Ο μύθος λέει ότι Calypso πέθανε από θλίψη, όταν ο Οδυσσέας ταξίδεψε μακριά. Ερμής έσωσε επίσης ο Οδυσσέας και οι άντρες του από το να μετατραπεί σε χοίρους από τη θεά και μάγισσα Κίρκη. Τους έδωσε ένα βότανο που αντιστάθηκε τα μάγια. Ερμής καθοδηγείται επίσης Ευρυδίκη πίσω στον κάτω κόσμο αφού είχε επιτραπεί να παραμείνουν για μία ημέρα στη γη με το σύζυγό της, τον Ορφέα.

   Γνωστός για την ταχύτητα και Αθλητισμού του, ο Ερμής είχε δοθεί πίστωση για την επινόηση της πυγμαχίας. Στην Ολυμπία ένα άγαλμα του τον στεκόταν στην είσοδο του σταδίου και τα αγάλματα του, όπου σε κάθε γυμνάσιο σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από τις Ερμές, ο Ερμής ήταν ένα προσφιλές θέμα για τους καλλιτέχνες. Και οι δύο ζωγραφισμένα κεραμικά και αγάλματα του δείξει σε διάφορες μορφές, αλλά η πιο μοντέρνα τον περιέγραφε ως όμορφο νεαρό άνδρα, με αθλητικό σώμα, και φτερωτά πέδιλα και προαναγγέλλει το προσωπικό του. 
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 ------------ Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81