ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 4:47 μ.μ. | | | | | Best Blogger Tips

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

|
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

 Ο Ποσειδώνας είναι ένας θεός με πολλά ονόματα.Είναι πιο γνωστός ως ο θεός της θάλασσας.Ο γιος του Κρόνου και της Ρέας,ο Ποσειδώνας είναι ένα από τα έξι αδέλφια που τελικά "χωρίζεται τη δύναμη του κόσμου."Τα αδέλφια και οι αδελφές του είναι η Εστία,η Δήμητρα,η Ήρα,ο Άδης,και ο Δίας.
 Ο Ποσειδών ήταν σημαντικός θεός διάφορων πόλεων:στην Αθήνα,ήταν δεύτερος μόνο μετά την Αθηνά σε σημασία,ενώ στην Κόρινθο και σε πολλές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας ήταν ο προϊστάμενος θεός της πόλης.Στην καλοκάγαθη πτυχή του,ο Ποσειδών παρουσιαζόταν δημιουργώντας νέα νησιά και προσφέροντας ήρεμες θάλασσες.
Ο Ποσειδώνας είναι ο θεός της θάλασσας
  Όταν όμως οργιζόταν,χτυπούσε το έδαφος με την τρίαινά του και προκαλούσε χάος,σεισμούς,ναυάγια και πνιγμούς στη θάλασσα.Στην Οδύσσεια,η μνησικακία του Ποσειδώνα ενάντια στον Οδυσσέα απέτρεψε τον πολυμήχανο ήρωα από την άφιξή του στην πατρίδα του,την Ιθάκη.Οι ναυτικοί προσεύχονταν στον Ποσειδώνα για ένα ασφαλές ταξίδι,πνίγοντας μερικές φορές άλογα ως θυσία.
Είναι πιο γνωστός ως ο θεός της θάλασσας
 Σύμφωνα με τον Παυσανία,ο Ποσειδών ήταν ένας από τους επιστάτες του χρησμού στους Δελφούς προτού να τους αναλάβει ο Ολύμπιος ΑπόλλωναςΔελφικός Απόλλωνας παρείχε την έγκριση την εγκατάσταση ανθρώπων σε αποικίες,ενώ ο Ποσειδών πέρα από τους αποίκους βοήθησε δίνοντάς τους το εξαγνιστικό ύδωρ για τη θυσία που αφορούσε την ίδρυση της αποικίας.Η Ανάβασις του Ξενοφώντα περιγράφει μια ομάδα στρατιωτών στο 400-399 π.Χ. τραγουδώντας στον Ποσειδώνα έναν παιάνα,ένα είδος ύμνου που τραγουδιέται κανονικά για τον Απόλλωνα.Όπως ο Διόνυσος,ο οποίος επηρέαζε τις μαινάδες, και ο Ποσειδών προκάλεσε ορισμένες μορφές διανοητικής διαταραχής.Ένα ιπποκράτειο κείμενο του 400 π.Χ.,στις ιερές Αρρώστιες λέει ότι κατηγορήθηκε για ορισμένους τύπους επιληψιών.
Ο γιος του Κρόνου και της Ρέας
 Ο Ποσειδώνας ήταν επίκληση από τους ναυτικούς για ένα ασφαλές ταξίδι στη θάλασσα.Πολλοί άνδρες πνίγηκαν άλογα στη θυσία του προς τιμήν του.Ο Ποσειδώνας έγινε κυβερνήτης της θάλασσας,ο Δίας αποφάσισε τον ουρανό,τον Άδη και πήρε τον κάτω κόσμο.Οι άλλες θεότητες που αποδίδεται στον Ποσειδώνα τη συμμετοχή του θεού των σεισμών και ο θεός των αλόγων.Τα σύμβολα που συνδέονται με τον Ποσειδώνα περιλαμβάνουν: δελφίνια,τρίαινες και τριπλή λόγχες ψάρια.
 Έζησε στον πυθμένα του ωκεανού σε ένα παλάτι από κοράλλια και πολύτιμους λίθους, και οδηγούσε ένα άρμα που το σέρνουν άλογα.Ωστόσο,ο Ποσειδώνας ήταν μια πολύ κυκλοθυμική θεότητα,και το ταμπεραμέντο του θα μπορούσε μερικές φορές να οδηγήσει σε βία.Όταν ήταν σε καλή διάθεση,ο Ποσειδώνας δημιούργησε νέα εδάφη στο νερό και μια ήρεμη θάλασσα.Αντίθετα,όταν ήταν σε μια κακή διάθεση,ο Ποσειδώνας θα αγγίξει το έδαφος με μια τρίαινα και να προκαλέσει απείθαρχα ελατήρια και τους σεισμούς,ναυάγια και πνιγμούς.
 Ο Ποσειδώνας ήταν επίκληση από τους ναυτικούς για ένα ασφαλές ταξίδι στη θάλασσα
 Ο Ποσειδώνας ήταν παρόμοιος με τον αδελφό του Δία στην άσκηση της ισχύος του,στις γυναίκες και στην αντικειμενοποίηση αρρενωπότητας.Είχε πολλές ερωτικές σχέσεις και έγινε πατέρας πολλών παιδιών.Ο Ποσειδώνας παντρεύτηκε μία φορά τη Νηρηίδα,τη Αμφιτρίτη,και γεννήθηκε ο Τρίτων ο οποίος ήταν μισός άνθρωπος και μισός ψάρι.Ο βιασμός της Αίθρα από τον Ποσειδώνα είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση του Θησέα.Και στράφηκε  σε έναν άνδρα,μετά από αίτηση της,μετά το βιασμό της.Ένας άλλος βιασμός εμπλέκονται Αμυμώνη όταν προσπάθησε να ξεφύγει από ένας σάτυρος και ο Ποσειδώνας την έσωσε. 
Τα σύμβολα που συνδέονται με τον Ποσειδώνα περιλαμβάνουν:δελφίνια,τρίαινες,και τριπλή λόγχες ψάρια
 Ένα από τους πιο περιβόητους έρωτες του Ποσειδώνα είναι η αδελφή του,η ΔήμητραΠοσειδώνας καταδίωξε τη Δήμητρα και να τον αποφύγει η ίδια μετατραπεί σε μια φοράδα.Σε σφοδρή επιθυμία του γι 'αυτήν,ο Ποσειδώνας μεταμορφώθηκε σε επιβήτορα και κατέλαβε της.Αναπαραγωγή τους οδήγησε σε ένα άλογο,ο ΑρίωνΠοσειδώνας είναι ελληνικά για «σύζυγος» (πιθανόν από σιτάρι),και ως εκ τούτου θεωρείται ότι ο ίδιος και η Δήμητρα (θεά του σιταριού) αποτελούν ένα καλό ματς, επειδή βασιλεύει ως ο θεός και θεά της γονιμότητας.
Τα αδέλφια και οι αδελφές του είναι η Εστία,η Δήμητρα,η Ήρα,ο Άδης και ο Δίας
 Μια άλλη διαβόητη ιστορία του Ποσειδώνα αφορά τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε αυτόν και η θεά του πολέμου,της Αθηνάς,για την πόλη της Αθήνας.Για να κερδίσει ο λαός της πόλης πάνω,ο Ποσειδώνας πέταξε ένα δόρυ στο έδαφος και που παράγεται την άνοιξη στην Ακρόπολη.Ωστόσο,η Αθηνά κέρδισε ως αποτέλεσμα να παρέχεται στο λαό της Αθήνας το δέντρο της ελιάς.
 Όταν ήταν σε καλή διάθεση,ο Ποσειδώνας δημιούργησε νέα εδάφη στο νερό και μια ήρεμη θάλασσα.Αντίθετα,όταν ήταν σε μια κακή διάθεση,ο Ποσειδώνας θα αγγίξει το έδαφος με μια τρίαινα και να προκαλέσει απείθαρχα ελατήρια και τους σεισμούς,ναυάγια και πνιγμούς
 Στο θυμό του πάνω από την απόφαση,ο Ποσειδώνας πλημμύρισε την αττική πεδιάδα.Τελικά,η Αθηνά και ο Ποσειδώνας συνεργάστηκαν με το συνδυασμό των αρμοδιοτήτων τους.Παρά το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός των αλόγων,η Αθηνά κατασκεύασε το πρώτο άρμα. 
 Ο Ποσειδώνας ήταν αυτός που βοήθησε τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του Τρωικού ΠολέμουΠοσειδώνας είναι ένας ουσιαστικός χαρακτήρας στη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868