ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 8:30 π.μ. | | | | | | Best Blogger Tips

ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

|

ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

  Το μέλλον του πλανήτη είναι στενά συνδεδεμένο με εκείνο του Ήλιου. Ως αποτέλεσμα της σταθερής συσσώρευσης του ηλίου στον πυρήνα του Ήλιου, η συνολική φωτεινότητα του άστρου θα αυξάνεται με αργό ρυθμό.Η φωτεινότητα του Ήλιου θα αυξηθεί κατά 10% τα επόμενα 1,1 δισεκατομμύρια χρόνια και κατά 40% τα επόμενα 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Η αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της Γης θα επιταχύνει το κύκλο του ανόργανου CO2
  Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ότι η αύξηση της ακτινοβολίας που φτάνει στη Γη μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες   με πιο σημαντική των ωκεανών του πλανήτη.Η αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της Γης θα επιταχύνει το κύκλο του ανόργανου CO2, μειώνοντας τη συγκέντρωση του στα φυτά. Η έλλειψη της βλάστησης θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα,ενώ η ζωή των ζώων θα εξαφανιστεί μέσα σε μερικά εκατομμύρια χρόνια.
Τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ότι η αύξηση της ακτινοβολίας που φτάνει στη Γη μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες   με πιο σημαντική των ωκεανών του πλανήτη
  Μετά από μερικά δισεκατομμύρια χρόνια όλα τα επιφανειακά ύδατα θα έχουν εξαφανιστεί και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα φτάσει 70 ° C (158 ° F). Η Γη αναμένεται να είναι αποτελεσματικά κατοικήσιμη για περίπου άλλα 500 εκατομμύρια χρόνια από εκείνο το σημείο,αν και αυτό μπορεί να παραταθεί μέχρι και 2,3 δισεκατομμύρια χρόνια, εάν η περιεκτικότητα σε άζωτο αφαιρείται από την ατμόσφαιρα.
Η έλλειψη της βλάστησης θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα
 Ακόμη και αν ο Ήλιος ήταν αιώνιος και σταθερός, η συνεχιζόμενη εσωτερική ψύξη της Γης θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός μεγάλου μέρους του CO2 που οφείλεται στη μείωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας και το 35% του νερού στους ωκεανούς θα κατέβει στο μανδύα.
Ο κύκλος ζωής του Ήλιου
  Ο Ήλιος, ως μέρος της εξέλιξής του, θα γίνει κόκκινος γίγαντας σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια.Μοντέλα προβλέπουν ότι ο Ήλιος θα αναπτύξει περίπου 250 φορές την ακτίνα του παρόντος, περίπου 1 AU (150 εκατομμύρια χιλιόμετρα).Ως ένας κόκκινος γίγαντας, ο Ήλιος θα χάσει περίπου το 30% της μάζας του, έτσι, χωρίς παλιρροιακά φαινόμενα, η Γη θα κινηθεί σε τροχιά 1,7 AU (250.000.000 χιλιόμετρα) από τον Ήλιο, όταν το άστρο φτάσει την μέγιστη ακτίνα.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868