ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 3:08 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

|
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

  Αστρονομία των αστεριών ονομάζεται ο κλάδος της αστρονομίας που ασχολείται τη μελέτη των άστρων και την αστρική εξέλιξη.Η αστρονομία των αστεριών έχει προσδιοριστεί με την παρατήρηση και την θεωρητική κατανόηση.
Αστρονομία των αστεριών ονομάζεται ο κλάδος της αστρονομίας που ασχολείται τη μελέτη των άστρων και την αστρική εξέλιξη
  Ο σχηματισμός αστεριών εμφανίζεται σε πυκνές περιοχές σκόνης και αερίου, που ονομάζονται γιγαντιαία μοριακά νέφη.Τα θραύσματα από σύννεφο μπορούν να καταρρεύσουν υπό την επίδραση της βαρύτητας, για να σχηματίσουν ένα πρωτοάστρο.Η αρκετά πυκνή και ζεστή περιοχή του πυρήνα θα προκαλέσει πυρηνική σύντηξη, δημιουργώντας έτσι μια κύρια ακολουθία-αστέρων. Σχεδόν όλα τα στοιχεία βαρύτερα από το υδρογόνο και το ήλιο είχαν δημιουργηθεί μέσα στους πυρήνες των άστρων.
Ο σχηματισμός αστεριών εμφανίζεται σε πυκνές περιοχές σκόνης και αερίου, που ονομάζονται γιγαντιαία μοριακά νέφη 
  Τα χαρακτηριστικά των αστέρων που προκύπτουν εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την μάζα τους.Με την πάροδο του χρόνου το καύσιμο υδρογόνο μετατρέπεται σε ήλιο και το αστέρι αρχίζει να εξελίσσεται. Η τήξη του ηλίου απαιτεί μια υψηλότερη θερμοκρασία στο πυρήνα, έτσι ώστε το άστρο αυξάνει σε μέγεθος και αυξάνει την πυκνότητα του πυρήνα.Ο ερυθρός γίγαντας που προκύπτει βρίσκεται σε μια σύντομη διάρκεια ζωής.Τα πολύ ογκώδη αστέρια μπορούν να υποβληθούν σε μια σειρά από μειώσεις εξελικτικών φάσεων.
Τα χαρακτηριστικά των αστέρων που προκύπτουν εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την μάζα τους
  Η τελική μοίρα του αστεριού εξαρτάται από τη μάζα του, με τα αστέρια με μάζα μεγαλύτερη από οκτώ φορές του Ήλιου μπορούν να γίνουν πυρήνες σουπερνόβα ,ενώ τα μικρότερα αστέρια σχηματίζουν πλανητικά νεφελώματα και  εξελίσσονται σε λευκούς νάνους.Το υπόλειμμα ενός σουπερνόβα είναι ένα πυκνό άστρο νετρονίων, ή, εάν η αστρική μάζα ήταν τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο, μια μαύρη τρύπα.
Τα αστέρια με μάζα μεγαλύτερη από οκτώ φορές του Ήλιου μπορούν να γίνουν πυρήνες σουπερνόβα ,ενώ τα μικρότερα αστέρια σχηματίζουν πλανητικά νεφελώματα και  εξελίσσονται σε λευκούς νάνους
 Τα δυαδικά αστέρια μπορούν να ακολουθήσουν πιο περίπλοκες εξελικτικές πορείες, όπως η μαζική μεταφορά σε ένα λευκό νάνο που μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει σουπερνόβα και πλανητικά νεφελώματα.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868