ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 4:33 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ

|
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ

   Ένας Φυσικός Νομπελίστας κερδίζει ένα χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα που φέρει μια παραπομπή, και ένα χρηματικό ποσό.Το ποσό των χορηγούμενων χρήματος εξαρτάται από το εισόδημα του το Ίδρυμα Νόμπελ εκείνο το έτος. Εάν ένα βραβείο απονέμεται σε περισσότερα από ένα βραβευμένος, τα χρήματα είναι είτε μοιραστεί ισόποσα μεταξύ τους ή, για τρεις βραβευθέντες, αυτό μπορεί να χωριστεί σε ένα δεύτερο έως δύο τρίμηνα.Εάν ένα βραβείο απονέμεται από κοινού σε δύο ή περισσότερα βραβευθέντες, τα χρήματα είναι χωρισμένα μεταξύ  τους.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Το βραβείο Νόμπελ μετάλλιο
  Τα βραβεία Νόμπελ μετάλλια, κόβονται στη Σουηδία και το Νομισματοκοπείο της Νορβηγίας από το 1902, είναι σήματα κατατεθέντα της το Ίδρυμα Νόμπελ. Κάθε μετάλλιο έχει μια εικόνα του Alfred Nobel στο αριστερό προφίλ στην εμπρόσθια όψη (μπροστινή όψη του νομίσματος). Το βραβείο Νόμπελ μετάλλιο της Φυσικής, Χημείας, Φυσιολογίας ή Ιατρικής, Λογοτεχνίας και δείχνουν την εικόνα του Alfred Nobel και τα χρόνια της γέννησης και του θανάτου του (1833-1896).
ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ 

   Πορτρέτο του Νόμπελ εμφανίζεται επίσης στην εμπρόσθια όψη του Νόμπελ Ειρήνης μετάλλιο και το μετάλλιο για το βραβείο στα Οικονομικά, αλλά με ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό.Η εικόνα στο πίσω μέρος ενός μεταλλίου ποικίλλει ανάλογα με το ίδρυμα που χορηγεί τον βραβείο. Η αντίστροφη πλευρά των μεταλλίων του βραβείο Νόμπελ για τη Χημεία και τη Φυσική μοιράζονται την ίδια σχεδίαση.

ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ

Το δίπλωμα

  Οι Νομπελίστες λαμβάνουν ένα δίπλωμα απευθείας από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας. Κάθε δίπλωμα είναι μοναδικά σχεδιασμένο από το βραβείο ιδρύματα που χορηγούν τους για το Νόμπελ που λαμβάνει.Το δίπλωμα που περιέχει μια εικόνα και κείμενο το οποίο αναφέρει το όνομα του Νόμπελ και κατά κανόνα παραπομπή της γιατί έλαβαν το βραβείο.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

   Στο βραβευμένο δίνεται επίσης ένα χρηματικό ποσό όταν λαμβάνει το βραβείο Νόμπελ, με τη μορφή ενός εγγράφου που επιβεβαιώνει το ποσό.Το 2009, το χρηματικό ποσό ήταν 10 εκατ. SEK (ΗΠΑ $ 1,4 εκατ.) Το ποσό μπορεί να διαφέρει ανάλογα σε πόσα χρήματα το Ίδρυμα Νόμπελ μπορεί να χορηγεί το συγκεκριμένο έτος.Εάν υπάρχουν δύο νικητές σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, η επιδότηση βραβείο κατανέμεται ισόποσα μεταξύ των δικαιούχων. Εάν υπάρχουν τρεις, η αναθέτουσα επιτροπή έχει τη δυνατότητα της διαίρεσης της επιχορήγησης εξίσου, ή τη χορήγηση κατά το ήμισυ έως έναν παραλήπτη και ένα τέταρτο σε κάθε μία από τις άλλες.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 ------------ Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81