ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 4:33 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ

|
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ

 Ένας Φυσικός Νομπελίστας κερδίζει ένα χρυσό μετάλλιο,ένα δίπλωμα που φέρει μια παραπομπή που αναγράφεται το αιτιολογικό της απονομής,και ένα χρηματικό ποσό.
Η τελετή απονομής Βραβείου Νόμπελ Φυσικής
 Το ποσό των χορηγούμενων χρημάτων εξαρτάται από τα εισοδήματα του Ιδρύματος Νόμπελ εκείνο το έτος.Εάν ένα βραβείο απονέμεται σε περισσότερα από ένα βραβευμένους,τα χρήματα είτε να μοιραστούν ισόποσα μεταξύ τους ή,για τρεις βραβευθέντες,αυτό μπορεί να χωριστεί σε ένα δεύτερο έως δύο τρίτα.Εάν ένα βραβείο απονέμεται από κοινού σε δύο ή περισσότερα βραβευθέντες,τα χρήματα είναι χωρισμένα μεταξύ  τους.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 Τα μετάλλια βραβεία Νόμπελ,κόβονται στη Σουηδία από το Νομισματοκοπείο της Νορβηγίας από το 1902,και επιβλέπονται από το Ίδρυμα Νόμπελ.
Το μετάλλιο βραβείο Νόμπελ 
 Κάθε μετάλλιο έχει μια εικόνα του Alfred Nobel στο αριστερό προφίλ στην εμπρόσθια όψη (μπροστινή όψη του νομίσματος).Το βραβείο Νόμπελ μετάλλιο της Φυσικής,της Χημείας,της Φυσιολογίας ή της Ιατρικής,της Λογοτεχνίας δείχνουν την εικόνα του Alfred Nobel και τα χρόνια της γέννησης και του θανάτου του (1833-1896).
Οι δυο όψεις του μεταλλίου
 Πορτρέτο του Νόμπελ εμφανίζεται επίσης στην εμπρόσθια όψη του μεταλλίου Νόμπελ Ειρήνης και το μετάλλιο για το βραβείο στα Οικονομικά,αλλά με ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό.Η εικόνα στο πίσω μέρος ενός μεταλλίου ποικίλλει ανάλογα με το ίδρυμα που χορηγεί το βραβείο.Η αντίστροφη πλευρά των μεταλλίων του βραβείο Νόμπελ Χημείας και Φυσικής μοιράζονται την ίδια σχεδίαση.

ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ

 Οι Νομπελίστες λαμβάνουν ένα δίπλωμα απευθείας από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας.Κάθε δίπλωμα είναι μοναδικά σχεδιασμένο από το ίδρυμα για το Νόμπελ που λαμβάνει.
Το δίπλωμα
 Το δίπλωμα που περιέχει μια εικόνα και κείμενο το οποίο αναφέρει το όνομα του Νόμπελ και παραπομπή γιατί πιο λόγω έλαβαν το βραβείο.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

 Στο βραβευμένο δίνεται επίσης ένα χρηματικό ποσό όταν λαμβάνει το βραβείο Νόμπελ,με επιταγή που επιβεβαιώνει το ποσό.Το 2009,το χρηματικό ποσό ήταν 10 εκατ. SEK (1,4 εκατ. ΗΠΑ).Το ποσό μπορεί να διαφέρει ανάλογα τα πόσα χρήματα μπορεί να χορηγεί το Ίδρυμα Νόμπελ  το συγκεκριμένο έτος.
Στο βραβευμένο δίνεται επίσης ένα χρηματικό ποσό
 Εάν υπάρχουν δύο νικητές σε μια συγκεκριμένη κατηγορία,το επιδοτούμενο χρηματικό βραβείο κατανέμεται ισόποσα μεταξύ των δικαιούχων.Εάν υπάρχουν τρεις,η αναθέτουσα επιτροπή έχει τη δυνατότητα της διαίρεσης της επιχορήγησης εξίσου,ή τη χορήγηση κατά το ήμισυ στον έναν παραλήπτη και ένα τέταρτο στους άλλους δύο.
 Αν ο βραβευόμενος αποποιηθεί ή δεν παραλάβει το βραβείο του μέσα σε ορισμένη προθεσμία,το χρηματικό ποσό επιστρέφεται στο ίδρυμα.Σε μερικές περιπτώσεις,οι κυβερνήσεις μερικών χωρών με ολοκληρωτικά ή αυταρχικά καθεστώτα,έχουν απαγορεύσει στον βραβευμένο να δεχθεί το Βραβείο Νόμπελ.Παρ' όλα αυτά,ο βραβευμένος καταχωρίζεται στη βίβλο των κατόχων Βραβείων Νόμπελ,με την παρατήρηση «δεν αποδέχθηκε το βραβείο».





Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868