ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 4:30 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

|

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

   Το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής  απονέμεται μία φορά το χρόνο από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών. Είναι ένα από τα πέντε βραβεία Νόμπελ συστάθηκε με το θέλημα του Άλφρεντ Νόμπελ το 1895 και απονέμεται από το 1901.Οι άλλες είναι το βραβείο Νόμπελ στη Χημεία,Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής. Το πρώτο Βραβείο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε στον Βίλχελμ Ρέντγκεν, Γερμανός, «σε αναγνώριση της εξαιρετικής υπηρεσίες που έχει προσφέρει από την ανακάλυψη του αξιοσημείωτη ακτίνες(ή οι ακτίνες X)."Αυτό το βραβείο χορηγείται από το Ίδρυμα Νόμπελ και θεωρείται ευρέως ως το πιο σημαντικό βραβείο που ένας επιστήμονας μπορεί να λάβει στη φυσική.Παρουσιάζεται στη Στοκχόλμη, ενώ το ετήσιο τελετή στις 10 Δεκεμβρίου, η επέτειος του θανάτου του Νόμπελ.
Ο Άλφρεντ Νόμπελ
   Άλφρεντ Νόμπελ ζητούσε στην διαθήκη του ότι τα χρήματά του να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσει μια σειρά από βραβεία για αυτούς που παρέχουν το "μεγαλύτερο όφελος για την ανθρωπότητα" στη φυσική, τη χημεία, την ειρήνη, Φυσιολογίας ή Ιατρικής, και τη λογοτεχνία. Αν Νόμπελ έγραψε πολλές διαθήκες κατά τη διάρκεια της ζωής του, το τελευταίο γράφτηκε λίγο πάνω από ένα χρόνο πριν πεθάνει, και υπέγραψε στη Σουηδική-νορβηγική Club στο Παρίσι στις 27 Νοεμβρίου 1895.Νόμπελ κληροδότησε το 94% του το σύνολο του ενεργητικού, 31 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (ΗΠΑ $ 186 εκατομμύρια το 2008), να καθιερώσει και να αποκτήσει τα πέντε βραβεία Νόμπελ. Λόγω του επιπέδου του σκεπτικισμού που περιβάλλει το θα ήταν όχι πριν από 26 Απριλίου του 1897 ότι είχε εγκριθεί από την Storting (το νορβηγικό κοινοβούλιο). Οι εκτελεστές της διαθήκης του ήταν Ragnar Sohlman και Rudolf Lilljequist, ο οποίος διαμόρφωσε το Ίδρυμα Νόμπελ για τη φροντίδα της περιουσίας του Νόμπελ και να οργανώσουν τα βραβεία.
   Τα μέλη της νορβηγικής επιτροπής Νόμπελ που ήταν να απονείμει το Βραβείο Ειρήνης ορίστηκαν λίγο μετά την θα είχε εγκριθεί. Το βραβείο που απονέμει τον τίτλο οργανισμών ακολουθείται:. Ινστιτούτου Καρολίνσκα της στις 7 Ιουνίου, η Σουηδική Ακαδημία στις 9 Ιουνίου, και τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία των Επιστημών στις 11 Ιουνίου.Το Ίδρυμα Νόμπελ, στη συνέχεια, έφτασε σε συμφωνία σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς η Βραβείο Νόμπελ θα πρέπει να απονέμονται. Το 1900, δημιουργήθηκε πρόσφατα το καταστατικό του Ιδρύματος Νόμπελ ήταν διακηρύχθηκε από τον βασιλιά Oscar II.Σύμφωνα με τη διαθήκη του Νόμπελ, η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία των Επιστημών ήταν να απονείμει το βραβείο στη Φυσική.
Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 ------------ Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Τηλέφωνο οικίας :210 7560725 Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού 117/946964-81