ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 11:21 π.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ:ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

|
ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ:ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

 Έχουμε προσπαθήσει να βαδίσουμε πάνω σ' ένα παχύ στρώμα από χιόνι.Τα παπούτσια μας βουλιάζουν και δεν μπορούμε να περπατήσουμε.Αν παρατηρήσουμε τους χιονοδρόμους να κινούνται με άνεση πάνω σ' αυτό φορώντας τα χιονοπέδιλα τους τα οποία έχουν φαρδιά πέλματα.
O χιονοδρόμος χρησιμοποιεί χιονοπέδιλα  για να μην βυθίζονται τα πόδια του στο χιόνι
 Επίσης ένα μικρό αυτοκίνητο βουλιάζει στη λάσπη και στην άμμο,ενώ αντίθετα τα τζιπάκια τα οποία έχουν φαρδιά λάστιχα μπορούν να κινούνται με άνεση.Παρατηρώντας προσεκτικά τα παραπάνω φαινόμενα,διαπιστώνουμε ότι η παραμόρφωση μιας επιφάνειας δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη που ασκείται σε αυτήν,αλλά και από το εμβαδόν της επιφάνειας στην οποία ασκείται η δύναμη.
To τζιπ δεν βουλιάζει στη λάσπη και στην άμμο γιατί  έχει φαρδιά λάστιχα που μπορούν να κινούνται με άνεση
 Μέσα στη θάλασσα όταν κάνουμε βουτιές σε μεγάλα βάθη μας πονάνε τα αυτιά.Επίσης όταν ανέβουμε ένα βουνό αισθανόμαστε πάλι πόνο στα αυτιά.Για να εξηγήσουμε τα φαινόμενα αυτά,χρησιμοποιούμε την έννοια της πίεσης.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868