ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 5:05 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΑΔΡΑΣΤΟΣ Ο ΑΦΡΟΔΙΣΙΕΥΣ

|
ΑΔΡΑΣΤΟΣ Ο ΑΦΡΟΔΙΣΙΕΥΣ 

(Καρία,2ος αι.π.Χ. ).

  Ο Άδραστος ο Αφροδισιεύς ήταν περιπατητικός φιλόσοφος από την Αφροδισία της Καρίας, τη λεγόμενη Αφροδισιάδα, των μέσων του 3ου αι. μ.Χ..
Ο Άδραστος ο Αφροδισιεύς ήταν περιπατητικός φιλόσοφος από την Αφροδισία της Καρίας, τη λεγόμενη Αφροδισιάδα, των μέσων του 3ου αι. μ.Χ.
  Αφιέρωσε τη δραστηριότητα του στην ερμηνεία παλαιότερων κλασικών συγγραφέων.

ΕΡΓΟ

 Χρησιμοποιώντας τον Ποσειδώνιο έγραψε ένα υπόμνημα στον Τίμαιο του Πλάτωνα (το χρησιμοποίησε ο Θέωνας από τη Σμύρνη). Έγραψε επίσης ιστορικο-λεξικογραφικά σχόλια στα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη και στα Ηθικά του Θεόφραστου.
  Ορισμένοι λένε, ότι έγραψε πολλές ερμηνείες των έργων του Αριστοτέλη όπως αποδεικνύεται από το σύγγραμμά του: “Περί της τάξεως των Αριστοτέλους βιβλίων”.. Στο «περί της τάξεως των Αριστοτέλους βιβλίων» ασχολείται με την ερμηνεία, ανάπτυξη και σχόλια του έργου του Αριστοτέλους. Σχόλια στα : «κατηγορίας», «φυσικήν ακρόασιν» και «ηθικά Νικομάχεια» σώζονται από τον Θέωνα τον Σμυρναίο. Ο Θέων επικαλείται την γνώμη του Αδράστου για την πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, ότι οι αστρονομικές μέθοδοι των Αιγυπτίων και των Χαλδαίων ήταν ατελείς. Ερμήνευσε τον «Τιμαίο» του Πλάτωνος και έγραψε σχόλια αναφορικά με το έργο του Θεοφράστου «Περί ηθών». Τον αναφέρουν ο Αθήναιος, ο Θέων, ο Σιμπλίκιος και άλλοι.





Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868