ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 6:57 μ.μ. | | | | | | | Best Blogger Tips

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

|
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

 Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας του Ερμή είναι 442,5 K,αλλά κυμαίνεται από 100 K έως 700 K,λόγω της απουσίας της ατμόσφαιρας και μια απότομη κλίση θερμοκρασίας μεταξύ του ισημερινού και τους πόλους.
 Η ένταση του ηλιακού φωτός για την επιφάνεια του Ερμή μεταξύ 4.59 και 10.61 φορές την ηλιακή σταθερά (1.370 W·m-2).
 Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας του Ερμή είναι 442,5 K,αλλά κυμαίνεται από 100 K έως 700 K 
 Αν και η θερμοκρασία την ημέρα στην επιφάνεια του Ερμή είναι γενικά εξαιρετικά υψηλό,παρατηρήσεις υποδεικνύουν έντονα ότι ο πάγος υπάρχει στον Ερμή.Τα δάπεδα των κρατήρων στους πόλους δεν είναι εκτεθειμένα σε άμεσο ηλιακό φως,και οι θερμοκρασίες παραμείνουν κάτω από 102 K.Αν και ο πάγος δεν είναι η μόνη πιθανή αιτία αυτών των ανακλαστικών περιοχών,οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι είναι το πιο πιθανό.
 Οι παγωμένες περιοχές που πιστεύεται ότι περιέχουν περίπου 1014-1015 kg πάγου,και μπορεί να καλύπτονται από ένα στρώμα εδαφικό κάλυμμα που αναστέλλει την εξάχνωση.Συγκριτικά,το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής στη Γη έχει μάζα περίπου 4×1018 kg.Η προέλευση του πάγου για τον υδράργυρο δεν είναι ακόμα γνωστή.
Η σύνθεση της ατμόσφαιρας του Ερμή
 Ο Ερμής είναι πολύ μικρός και ζεστός για τη βαρύτητα της να διατηρήσει κάποια σημαντική ατμόσφαιρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.Αυτό έχει μια επιφάνεια που περιέχει υδρογόνο,ήλιο,οξυγόνο,νάτριο,ασβέστιο,κάλιο και άλλα.Αυτή η εξώσφαιρα δεν είναι σταθερή,τα άτομα συνεχώς χάνονται και αντικαθίσταται από μια ποικιλία πηγών.Άτομα υδρογόνου και ηλίου κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από τον ηλιακό άνεμο,τη διάχυση στην μαγνητόσφαιρα του Ερμή πριν αργότερα διαφεύγουν πίσω στο διάστημα.
 Η Ραδιενεργό διάσπαση των στοιχείων στο εσωτερικό του φλοιού του Ερμή είναι μια άλλη πηγή του ηλίου,καθώς επίσης και το νάτριο και το κάλιο.Βρέθηκαν υψηλά ποσοστά σε ασβέστιο,ήλιο,υδροξείδιο,μαγνήσιο,οξυγόνο,κάλιο,νάτριο και πυρίτιο.Οι υδρατμοί απελευθερώνονται από ένα συνδυασμό των διαδικασιών.
 Η ανίχνευση των υψηλών ποσοτήτων νερού που σχετίζονται με ιόντα όπως το O+,OH-,και H2O+ ήταν μια έκπληξη.Λόγω των ποσοτήτων αυτών των ιόντων που εντοπίστηκαν στο περιβάλλον χώρο του Ερμή,οι επιστήμονες κατάλαβαν ότι αυτά τα μόρια προέρχονται από την επιφάνεια ή εξώσφαιρα από τον ηλιακό άνεμο.Το Νάτριο,κάλιο και ασβέστιο ανακαλύφθηκαν στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του 1980-της δεκαετίας του 1990, και πιστεύεται ότι προκαλούνται κυρίως από την εξάτμιση του βράχου επιφάνειας.Το 2008,το μαγνήσιο ανακαλύφθηκε από το MESSENGER καθετήρα.Μελέτες ότι,κατά καιρούς,οι εκπομπές του νατρίου μεταφρασμένες στα σημεία που αντιστοιχούν σε μαγνητικούς πόλους του πλανήτη. Αυτό θα έδειχνε μια αλληλεπίδραση μεταξύ της μαγνητόσφαιρας και της επιφάνειας του πλανήτη.





Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868