ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 6:46 μ.μ. | | | | | | | Best Blogger Tips

ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

|
ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

 Υπάρχουν δύο γεωλογικές διαφορετικές περιοχές πεδιάδες για τον Ερμή.Οι κρατήρες πεδιάδες κατανέμονται περίπου ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του πλανήτη.Οι ομαλές πεδιάδες είναι διαδεδομένες επίπεδες περιοχές που γεμίζουν κοιλότητες διαφόρων μεγεθών και να φέρει μια ισχυρή ομοιότητα με το σεληνιακό.Συγκεκριμένα,θα καλύψει ένα μεγάλο δαχτυλίδι που περιβάλλει τη Caloris λεκάνη.Σε αντίθεση με το σεληνιακό,οι ομαλές πεδιάδες του Ερμή έχουν την ίδια ανακλαστικότητα ως το παλαιότερο μεταξύ κρατήρα πεδιάδες.
Υπάρχουν δύο γεωλογικές διαφορετικές περιοχές πεδιάδες για τον Ερμή
 Υποστηρίζουμε σθεναρά την ηφαιστειακή προέλευση.Όλες ομαλές πεδιάδες του Ερμή που σχηματίζονται πολύ αργότερα από την Caloris λεκάνη.Το δάπεδο της Caloris λεκάνη έχει πληρωθεί με γεωλογικά ξεχωριστή επίπεδη πεδιάδα,σπασμένη από κορυφογραμμές και κατάγματα σε περίπου πολυγωνικό σχήμα.Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για ηφαιστειακή λάβα που προκαλείται από την επίδραση,ή ένα μεγάλο φύλλο των επιπτώσεων που λιώνει.
 Ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό γνώρισμα της επιφάνειας του πλανήτη είναι οι πολυάριθμες πτυχές συμπίεσης,που σταυρώνουν τον κάμπο.Όπως το εσωτερικό του πλανήτη ψύχεται,μπορεί να έχουν προσβληθεί από την επιφάνειά του και άρχισε να παραμορφώνεται,δημιουργώντας αυτά τα χαρακτηριστικά.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868