ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 6:41 μ.μ. | | | | | | | Best Blogger Tips

ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

|
ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

 Η επιφάνεια του Ερμή είναι συνολικά πολύ παρόμοια σε εμφάνιση με αυτή της Σελήνης.Δεδομένου ότι η γνώση μας για τη γεωλογία του Ερμή έχει βασιστεί στο flyby 1975 Mariner και των επίγειων παρατηρήσεων,είναι ο λιγότερος κατανοητός από του γήινους πλανήτες.Όσον αφορά τα στοιχεία από την πρόσφατη πτήση του MESSENGER θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον πλανήτη.
Η επιφάνεια του Ερμή είναι συνολικά πολύ παρόμοια σε εμφάνιση με αυτή της Σελήνης
 Ο Ερμής μπορεί να έχει σχηματιστεί από το ηλιακό νεφέλωμα πριν από την έξοδο της ενέργειας του ήλιου που είχε σταθεροποιηθεί.Ο πλανήτης θα ήταν αρχικά δύο φορές τη μάζα του με θερμοκρασίες μεταξύ 2,500 και 3,500 Κ (Κελσίου ισοδύναμα περίπου 273 βαθμούς λιγότερο),και ενδεχομένως ακόμη και τόσο υψηλές όσο 10.000 K.Μεγάλο μέρος του βράχου επιφάνεια του Ερμή θα μπορούσε να είχε εξατμιστεί σε τέτοιες θερμοκρασίες,σχηματίζοντας μια ατμόσφαιρα,η οποία θα μπορούσε να έχει παρασυρθεί από τον ηλιακό άνεμο. 
Συνολικά,έχουν περίπου 15 λεκάνες λόγω σύγκρουσης προσδιορίστηκαν με το είδωλό μέρος του Ερμή
 Ονόματα για τα χαρακτηριστικά για τον Ερμή προέρχονται από διάφορες πηγές.Τα ονόματα που προέρχονται από ανθρώπους μετά τον θάνατο τους.Οι Κρατήρες ονομάζονται από τους καλλιτέχνες,μουσικούς,ζωγράφους και συγγραφείς που έχουν συμβάλει στο τομέα τους.Οι ράχες,που ονομάστηκαν για τους επιστήμονες που συνέβαλαν στη μελέτη του Ερμή.Οι καταθλίψεις για τα έργα της αρχιτεκτονικής.
Ο Ερμής είχε σε μεγάλο βαθμό βομβαρδιστεί από κομήτες και αστεροειδείς κατά τη διάρκεια και λίγο πριν 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια
 Ο Ερμής είχε σε μεγάλο βαθμό βομβαρδιστεί από κομήτες και αστεροειδείς κατά τη διάρκεια και λίγο πριν 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια.Ο Βομβαρδισμός που τερματίστηκε πριν 3,8 δισεκατομμύρια έτη.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σχηματίστηκε κρατήρας,ενώ ο πλανήτης είχε επιπτώσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια του.Σε αυτό το διάστημα ο πλανήτης ήταν ηφαιστειακά ενεργός.
 Τα στοιχεία από τον Οκτώβριο του 2008 του MESSENGER έδωσε στους ερευνητές μια μεγαλύτερη εκτίμηση για την φύση της επιφάνειας του Ερμή.Η επιφάνεια του Ερμή είναι περισσότερο ετερογενής από ότι είτε του Άρη ή της Σελήνης,οι οποίες περιέχουν σημαντικές εκτάσεις με παρόμοια γεωλογία.
Ο Ερμής είναι ηφαιστειακά ανενεργός
 Ο μεγαλύτερος γνωστός κρατήρας είναι ο Caloris Λεκάνη,με διάμετρο 1.550 χιλιόμετρα.Ο αντίκτυπος που δημιούργησε ο Caloris λεκάνη ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε εκρήξεις λάβας και άφησε έναν ομόκεντρο δακτύλιο πάνω από 2 χιλιόμετρα ύψος γύρω από τον κρατήρα πρόσκρουσης.Στον αντίποδα του Caloris λεκάνη είναι μια μεγάλη περιοχή με ασυνήθιστη,λοφώδη έκταση γνωστή ως το «Παράξενο Terrain".Μια υπόθεση για την καταγωγή του είναι ότι τα κρουστικά κύματα που δημιουργούνται κατά την πρόσκρουση Caloris ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη,συγκλίνουν σε αντίποδα της λεκάνης (180 μοίρες μακριά).Εναλλακτικά,έχει προταθεί ότι αυτό το έδαφος διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα της σύγκλισης των υλικών ψηλά στην αντίποδα αυτής της λεκάνης. 
Ο μεγαλύτερος γνωστός κρατήρας είναι ο Caloris Λεκάνη,με διάμετρο 1.550 χιλιόμετρα
 Συνολικά,έχουν περίπου 15 λεκάνες λόγω σύγκρουσης προσδιορίστηκαν με το είδωλό μέρος του Ερμή.Μία αξιοσημείωτη λεκάνη είναι τα 400 χιλιόμετρα πλάτος, multi-ring Λεκάνη Tolstoj η οποία εκτείνεται έως και 500 χλμ από το χείλος του και ένα πάτωμα που έχει γεμίσει με λεία υλικά.Η Μπετόβεν λεκάνη έχει ένα παρόμοιο μεγέθους 625 χιλιόμετρα διάμετρος.Όπως η Σελήνη,η επιφάνεια του Ερμή έχει επιβαρυνθεί πιθανό με τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών,συμπεριλαμβανομένου και του ηλιακού ανέμου.

Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ τομέαs ΑΣΤΡΟΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868