ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΕΛΛΗΣ | 4:30 μ.μ. | | | | Best Blogger Tips

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

|
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 Το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής  απονέμεται μία φορά το χρόνο από τη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.Είναι ένα από τα πέντε βραβεία Νόμπελ που συστάθηκε με το θέλημα του Άλφρεντ Νόμπελ το 1895 και απονέμεται από το 1901.
 Οι άλλες είναι το βραβείο Νόμπελ Χημείας,Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας,Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής.Το πρώτο Βραβείο Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε στον Γερμανό Βίλχελμ Ρέντγκεν «σε αναγνώριση της εξαιρετικής υπηρεσίες που έχει προσφέρει από την ανακάλυψη των ακτίνων X."Αυτό το βραβείο χορηγείται από το Ίδρυμα Νόμπελ και θεωρείται ευρέως ως το πιο σημαντικό βραβείο που ένας επιστήμονας μπορεί να λάβει στη φυσική.Παρουσιάζεται στη Στοκχόλμη,ενώ η ετήσια τελετή στις 10 Δεκεμβρίου,η επέτειος του θανάτου του Νόμπελ.
Ο Άλφρεντ Νόμπελ


 Ο Άλφρεντ Νόμπελ ζητούσε στην διαθήκη του ότι τα χρήματά του να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια σειρά από βραβεία για αυτούς που παρέχουν το "μεγαλύτερο όφελος για την ανθρωπότητα" στη Φυσική,στη Χημεία,στην Ειρήνη,στη Φυσιολογία ή στην Ιατρική,και στη Λογοτεχνία. 
 Αν και ο Άλφρεντ Νόμπελ έγραψε πολλές διαθήκες κατά τη διάρκεια της ζωής του,η τελευταία διαθήκη γράφτηκε ένα χρόνο πριν πεθάνει,και την υπέγραψε στο Σουηδικό-νορβηγικό Club στο Παρίσι στις 27 Νοεμβρίου 1895.Ο Άλφρεντ Νόμπελ κληροδότησε το 94% του το σύνολο του ενεργητικού,31 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (186 εκατομμύρια $ το 2008),να καθιερώσει τα πέντε βραβεία Νόμπελ.Λόγω του επιπέδου του σκεπτικισμού που την περιβάλλει εγκρίθηκε την 26 Απριλίου του 1897 από το νορβηγικό κοινοβούλιο.Οι εκτελεστές της διαθήκης του ήταν ο Ragnar Sohlman και ο Rudolf Lilljequist,οι οποίοι διαμόρφωσαν το Ίδρυμα Νόμπελ,για τη φροντίδα της περιουσίας του Νόμπελ και για να οργανώσουν τα βραβεία.
 Το βραβείο που απονέμει τον τίτλο οργανισμών ακολουθείται:Το Ινστιτούτου Καρολίνσκα της στις 7 Ιουνίου,η Σουηδική Ακαδημία στις 9 Ιουνίου,και η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία των Επιστημών στις 11 Ιουνίου.Το Ίδρυμα Νόμπελ,στη συνέχεια,φτάνει σε συμφωνία σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς το Βραβείο Νόμπελ θα πρέπει να απονέμεται.Το 1900,δημιουργήθηκε πρόσφατα το καταστατικό του Ιδρύματος Νόμπελ και διακηρύχθηκε από τον βασιλιά Oscar II.Σύμφωνα με τη διαθήκη του Νόμπελ,η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία των Επιστημών θα απονείμει το βραβείο στη Φυσική.




Παρακαλώ αναρτήστε:

author

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τμήμα ΦΥΣΙΚΗΣ μέλοs τηs ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Αποκτήστε δωρεάν ενημερώσεις!!!

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ------------ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π.------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ------------ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 ------------ ------------ Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ε.Ι , Τ.Ε.Ι. ΚΑΙ Ε.Μ.Π. ------------------------------------ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλέφωνο κινητό : 6974662001 Email : sterpellis@gmail.com DONATE Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αριθμός λογαριασμού IBAN GR7701101570000015765040868